сряда, 17 септември 2014 г.

Остава пътуването в кушет вагон във влака София-Силистра-София


17/9/2014

        
            В град Горна Оряховица се проведе съвещание по покана на Поделение „Пътнически превози“ във връзка с актуализация на разписанията на влаковете на БДЖ. В него лично участва г-н Стоян Бонев, областен управител на област Силистра. Пред участниците във форума бе защитена позицията на силистренци, че за живеещите в областта имат полза от включването преди 4 месеца по настояване на Областна администрация Силистра на кушет вагон в графиците на влака София-Силистра-София.
             От БДЖ заявяват, че недостигат кушет вагоните за покриване на дестинациите, за които са предвидени, но засега това няма да се отрази на пътуването до Силистра. Ще бъде следен обаче пътникопотокът в двете посоки – до този момент средно по 20 души на ден към София и два пъти по-малко в обратната посока.
          Поставен бе въпросът за възможността през зимния период от Силистра за София и обратно да има и спален вагон. След гара Цар Самуил към Силистра не е възможно да се осигури постоянно подаване на електричество, което означава необходимост от специално оборудване. По подобни причини спален вагон е отказан и за влака от София до Добрич. 
            „Предвид взетите забележки и разгледаните жалби от общински и областни администрации от предишни години, графикът остава на почти 100% съобразен с тях и както е поискан“, заяви на съвещанието г-н Апостол Христов, началник „Разписание“ в БДЖ. На територията на поделението не се предвиждат ремонти, които да създадат проблеми в графика и разписанието.
            Само три са значителните промени: възстановен е бързият влак Русе-Шумен-Бургас; предвидени са група вагони във влака Добрич-София от Варна през Карлово вм. през Горна Оряховица; освободен е капацитет за варненския влак, возещ група вагони от Силистра; осигурена е възможност за учебни пътувания в посока Разград от Русе за Цар Самуил.

http://silistra.government.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар