сряда, 17 септември 2014 г.

За 12-и път Международен ден на правото да знам с 4 награди и 2 антинагради

      Фондация Програма Достъп до Информация провежда за 12-и път церемония по връчване на награди за принос в областта на свободата на информация по повод Международния ден на правото да знам на 28 септември 2014 г., неделя от 12.30 ч. в Дома на Европа: София, ул. „Г.С. Раковски” 124, личи от покана на Гергана Жулева, изпълнителен директор на Програма Достъп до Информация. И тази година Програма Достъп до Информация ще връчи  четири награди за принос в областта на свободата на информация и две антинагради. До 14 септември 2014 г. всeки има възможност да номинира своя фаворит за награда или антинаграда в шестте категории на: http://www.righttoknowday.net/nominations/2014/.  
      Международният ден на правото за знам е отбелязан за първи път на 28 септември 2002 г., когато в София неправителствени организации от различни страни създадоха Международна мрежа на застъпниците за свобода на информацията (www.foiadvocates.net).
       Мрежата на застъпниците за свобода на информацията предложи 28 септември да бъде отбелязван като МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ПРАВОТО ДА ЗНАМ, ден символизиращ световното движение за отстояване и популяризиране правото на информация. Днес тази инициатива се отбелязва в повече от 50 страни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар