вторник, 30 септември 2014 г.

Сребърна кани на фестивала "Гозбите на Добруджа"

     Отворени са предварителните записвания за участие в кулинарния фестивал „Гозбите на Добруджа”, който ще се проведе на  1 ноември  2014г. в с. Сребърна. Организатори са община Силистра, кметството с кмет Георги Иванов и НЧ „Възраждане - 1940”. В атрактивното кулинарно събитие ще вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални участници, гости от странат, Румъния и Молдова. Конкурсите: за доруджански  ястия и домашни вина; за етно визия на щанд; детски творчески готварски работилници; фолклорна програма – танцови и певчески изпълнения
     Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди. Желателно е читалищните групи да вземат участие във фолклорната програма на откритата за целта сцена. Те няма да бъдат оценявани, а ще допринесат за общото настроение на празника. Няма ограничение във времето. Препоръчително е участниците да бъдат облечени в традиционни добруджански облекла. 
Задължително е всеки участник да се представи с домашно приготвено ястие, поднесено в глинено гърне, чувен или тава. Ястията ще се оценяват в категориите: супи, основни ястия, десерти, тестени изделия и вина. Записването за участие е до 27 октомври 2014 г. и става чрез попълване на формуляр за участие - на хартиен носител по пощата или на e-mail  -eleonora7207@abv.bg. Адрес: с. Сребърна, Община Силистра, НЧ  „Възраждане-1940”


                                                                        


Няма коментари:

Публикуване на коментар