събота, 13 септември 2014 г.

Ротари клуб Силистра проведе за пръв път бала си през септември


Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов и директорът на дирекция „Обща администрация” Мирослава Червенкова бяха сред участниците в първия септемврийски бал на Ротари клуб в Силистра, който обаче е 16-и в историята на клуба, провеждани от 2005 г. насам предимно по Коледа и Великден. Общинарите подкрепиха инициативата на клуба за набиране на средства за пострадалите от наводнения граждани в Северна България. Тя е част от национална кауза, подета от ръководството на „Ротари България“.
Председателят на Ротари клуб за 2014/2015 година Георги Иванов приветства гостите – над 70 представители на бизнеса от Силистра, Тутракан, София и др. градове на страната, както и на обществената сфера, и благодари за отзивчивостта им. Кметът на общината се обърна към присъстващите: „Радвам се, че толкова хора се включват в набирането на средства за каузата. Нека винаги да е така, и заедно да помагаме на тези, които се нуждаят от морална и финансова подкрепа.” Приветствия към участващите поднесоха също инж. Тошко Тодоров от името на „Лайcнс клуб – Силистра“ като негов настоящ президент, д-р Ирена Бонева, асистент на дистрикт-гуверньора на ротарианската общност в България, както и от името на РК - Тутракан с президент Иван Констанцалиев, също участник в проявата. В нея се включиха и кандидати за народни представители от ББЦ, РБ, ДПС и др. партии и коалиции.
По време на благотворителната проява бе представена изложбата от снимки от втория по рода си фотоконкурс „Залези над Дунав”, една инициатива – проект на Интеракт клуб Силистра, в който членуват подрастващи до 18 г., спонсориран от ротарианците. Снимките бяха включени благотворителен търг, средствата от който влизат в раозмера на средствата, събирани в рамките на вечерта. По същия начин бе процедирано и с продукти от водещите фирми „Оливия“ и „Актуал“, които по традиция също даряват за участие в баловете.
Елена Тютюнджиян грабна призовото първо място с един от своите залези, уловени над река Дунав при Силистра. Тя получи купа, грамота и парична награда. За благодарност певицата от хор „Седянка“ поздрави гостите с няколко руски романса, с които участва наскоро в „България търси талант“. Втората награда отиде при Брайън Юрдал, а третата е за Севян Терзи.
Под съпровода на музикални и танцови изпълнения на дуета „Меги и Илия“ от Вокална студия „Мегатон“, на китарно дуо Стоян и Нели, както и на ансамбъл „Силистра“ с гл. худ. р-л Тихомир Лефтеров при НЧ „Доростол“ бе проведена томбола с естетични награди, а президентът на клуба организатор, който е дългогодишен солист на силистренския читалищен ансамбъл, се отблагодари на гостите си със серия от народни песни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар