понеделник, 8 септември 2014 г.

Млади и стари добруджанци пяха песни за Силистра в навечерието на празника на града



         В зала 13 на Градската художествена галерия бе проведена литературно-музикална вечер, наречена „Моя Силистра” – една инициатива на Сдружение „Реката и приятели”, подкрепена от дирекция „Хуманитарни дейности” чрез отдел „Култура” при община Силистра. Тя осигури духовно общуване на добруджанци от различни възрасти, вписано в програмата „Дни нса Силистра”, провеждани по традиция в навечерието на Кръстовден – Празник на Силистра. 

       Над десет творци представиха своите поетични и прозаични виждания, допълнени от 5-6 песни за Силистра, представени от Вокална студия „Бяло, зелено, червено” на музикалната педагожка Румяна Вълчанова и от Вокална група „Ретро” с ръководител Никола Касабов. До участниците във вечерта със своите послания се отнесоха водачът на листата на БСП-лява България г-н Антон Кутев, чиято е заслугата за връщането на драматичния театър в Силистра, и на Областна администрация Силистра, подкрепяща инициативи, свързани с общуването между хората. 
          


    Преди няколко дни представителите на "Реката и приятели" гостуваха в град Алфатар за празника "40 години град", за да участват в представянето на две книги на техния събрат Петър Кънев, посветени на Йордан Йовков и на Лев Толстой.

Няма коментари:

Публикуване на коментар