понеделник, 15 септември 2014 г.

ФК "Доростол" с котва на опашката във "В" Група

        Отборът на Доростол загуби с 0:3 на своя стадион Луи Айер от тима на Черноморец от град Бяла (Варна). Това бе едно своеобразно дерби между опашкари, и победителя се отлепяше от дъното, до което силистренци не бяха стигали с години, пише сайтът silistra.сс
       Двубоят започна с начален натиск на домакините, които бяха решени най-после да зарадват публиката с победа, но по интересното предстоеше. Още във 2-рата минута пропуск направи номер 9 от домакините, Джунейт Хюсеин, който след центриране от дясно плонжира и топката премина покрай гредата. В 7-мата минута номер 11 от гостите Петър Векинов се откъсна сам срещу вратаря на Доростол, Пламен Калинов, но удараму срещна тялото на добре пласирания страж на силистренци. В 17 минута жълт картон за футболист на Доростол, който влезе малко по грубо в краката на противников състезател. В тези минути домакините бяха по активния отбор и владееха повече топката, виждаше се че има повече смислени действия в играта им отколкото в предишните двубои. В 34-та минута гостите направиха пропуск пред вратата на домакините – анемичен удар на Иван Жеков мина покрай левия стълб на вратата и топката излезе в корнер.
       В 44-та минута след корнер топката попадна в номер 5от домакините Илиян Стоянов и той от воле я изстреля над надпречната греда. С това приключи всичко по интересно през първото полувреме. Второто полувреме започна с лек превес на гостите от Бяла, които явно искаха да покажат, че равенството не ги удоволетворява при това гостуване.
          В 50-та минута след едно безобидно центриране от ляво на Петър Велинов от гостите, в желанието си да изчисти топката капитана на домакините Даниел Георгиев направи безпомощен … вратаря на Доростол Калинов и отклони топката с глава под напречната греда – 0:1 за гостите. Последва натиск на домакините, които изтеглиха по-трайно играта в полето на Черноморец. В 53-та минута прекрасно центриране на десния бек на Доростол, Ивайло Димитров, не бе посрещнато от футболистите на домакините и така те пропиляха възможност да изравнят. Три минути по късно Николай Тончев се засуети в малкото вратарско поле и удара му излезе в корнер, след който последва нов пропуск за домакините – Десислав Андреев, отправи немощен удар, който не бе проблем за защитата на Черноморец.
       В 59-та минута при едно безобидно центриране от дясно за гостите вятъра понесе топката към вратата на Доростол, където вратаря Калинов акробатично извади удара отиващ под напречната греда. Топката излезе в корнер, след който не последва нищо опасно за гостите. Последваха минути, в които под мощните скандирания на публиката, домакините от Доростол се активираха и започнаха масирани атаки към вратата на гостите, които се мъчеха всячески чрез обичайните методи дапечелят време.
Явно това помогна, защото домакните се разконцентрираха и така в 64-та минута те не успяха да изтеглят навреме засада и номер 18 от гостите, Николай Ненков се отскубна и прехвърли вратаря на домакините от около 25 метра за 0:2.
       Дори и след този гол футболистите на Доростол не престанаха да атакуват, а скандиранията на ултра феновете изпълваха стадион Луи айер и караха момчетата от Силистра да се борят докрай. В 75-та минута след центриране от дясно топката попадна в непокрит футболист на Черноморец - Иван Жеков, който изстреля топовен удар в десния стълб на пазената от вратаря на силистренци врата.
      В 77-ма минута след самостоятелен рейд на капитана на Доростол Георгиев по лявото крило последва центриране, което не бе посрещнато по най-добрия начин от влезлия като резерва Златко Цветков. И веднага в ответната контраатака последва ново неразбирателство в защитата на Доростол и резултата набъбна на 0:3 за гостите от Бяла.
       Така отборът на Доростол записа поредна загуба в първенството и в момента е на незавидната последна позиция в класирането със само един отбелязан гол и хулев точков актив.
          Съставите на двата отбора:
     Доростол: 1. Пламен Калинов, 17. Ивайло Димитров, 25. Ивелин Павлов, 5, Илиян Стоянов, 7. Владимир Перчемлиев, 3. Красен Димитров, 8. Даниел Георгиев(к), 20 Николай Тончев, 9. Джунейт Хюсеин, 21. Иван Иванов, 11. Десислав Андреев Резерви: 19. Михаил Атанасов, 10. Златко Цветков, 24. Християн Христов, 6. Анатолий Иванов.

     Черноморец Бяла(Вн): 12. Добромир Господинов, 19. Драгомир Младенов, 3. Звездомир Троев, 4. Митко Бекяров, 9. Калоян Иванов, 6. Мартин Любенов, 8. Матио Диов, 21. Иван Атанасов, 18. Николай Ненков, 20, Иван Жеков, 11. Петър Велинов. Резерви: 1. Даниел Колев, 5. Али Али, 10. Огнян Чобанов, 16.Никола Христов, 13. Иво Мирчев.

      След петия кръг води Дунав, а на последните две места без точков актив са Провадия и Дорстол. Другият тим от Крайдунавска Добруджа - Белица, е на 12-ото място, след като направи равен - 0:0 като домакин срещу Добруджа от Добрич. В следващия кръг Доростол гостува на водача Дунав в Русе, а Белица пътува за Суворово за среща с тамошния едноименен отбор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар