понеделник, 15 септември 2014 г.

За училището в Голеш - книги от премиера Близнашки, от Дамянова - правописен речник от БАН

Дамянова сред колеги от РИО на МОН
Колективът на училището
Милена Дамянова подари издаден в БАН правописен речник на българския език на ОУ "Васил Априлов" в село Голеш, чиято нова сграда бе открита в събота от премиера Георги Близнашки, който пък донесе на децата комплект от произведения на български автори класици. С нов голям звънец се сдоби училището, също благодарение на подарък.
Припомняме, че строежът на сградата е започнат през далечната 1982 година, като обектът е замразен поради липса на средства. Обучаващите се повече от 200 деца бяха разпръснати в пет сгради, в това число читалище, общежитие и др. През 2012 година със съдействието на Милена Дамянова, тогава заместник-министър на образованието в кабинета с премиер Бойко Борисов, и на депутата Стефан Господинов, както и с непрекъснато полаганите усилия от страна на кметското ръководство на община Кайнарджа, бяха отпуснати над 2.5 милиона лева от държавния бюджет за довършване на строителството. Публично благодарност за оказаното съдействие изказа кметът на община Кайнарджа Любен Сивев по време на своето поздравление, едно от трите в церемонията.
Така след повече от три десетилетия училището посреща новата учебна година в нова и модернизирана сграда. Да припомним, че лентата на тържественото откриване прерязаха министър-председателят на България проф. Георги Близнашки, министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова и кметът на община Кайнарджа Любен Сивев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар