понеделник, 8 септември 2014 г.

Георги Първанов лично участва в представянето на листата на Коалиция АБВ в Силистра



         Коалиция АБВ стана първата в 20-и МИР Силистра, чийто национален лидер – Герги Първанов – президент на България в периода 2002-2012 г., пристигна от София, за да участва в представянето на листата на местните кандидати на народни представители в 43-то Народно събрание. Това стана първо на пресконференция в предизборния щаб на коалицията, а после и в общоградска изява, проведена в големия салон на Драматичния театър. 
          „Листата е балансирана по професионален принцип и по съотношение между двата пола (4+4), а средната й възраст е 42 г., на колкото съм и аз като неин водач – в нея има по трима икономисти и юристи, както и по един лекар – общински съветник, и историк”, каза Ростислав Павлов, №1 в листата за област Силистра. В нея е представена дама от София, която е от голяма фирма, както и адвокатка от колегията в Атина, предполагащо гласове от Гърция за АБВ. Сред по-познатите за обществеността кандидати са съдебният лекар д-р Теодор Иванов, регионален лидер на лекарската колегия, както и Христо Пенев от Дулово, дългогодишен организационен „работник” и настоящ земеделски производител. Със своя собствена светлина в листата грее и  Миглена Илиева, златна медалистка на местно учебно висше учебно заведение, популярна вокалистка и известен музикален педагог във Вокална студия „Мегатон”.
         „В листите по места на Коалиция АБВ има два типа хора: утвърдени личности и доказани управленци като Ивайло Калфин и ген. Михо Михов, както и млади хора с добри перспективи за развитие, сред които е Ростислав Павлов, подобно на водачи на листи в София, Велико Търново и др. райони. Това е мисия за някои от нас, които сме постигнали всичко в политиката”, заяви Георги Първанов на пресконференцията.
  Според дългогодишния държавен глава България има нужда от реформиране на държавното устройство  и на политическия модел, в който в момента има 500 партии. Той бил за мажоритарен избор, за президентска република и засилен контрол на средствата, отпускани от държавата за политическите формации, вкл. чрез Сметната палата. За себе си Първанов каза, че остава в ролята на на плеймейкъра, т.е. на човека, който прави играта. 
Във връзка с формата на управление бе изказано мнението: „В България еднопартийното управление се изражда в еднолично, затова коалицията е необходимото зло, тъй като в нея има коректив на партията с най-голям процент, постигнат на изборите – трябва обаче да има и силна опозиция в парламента”. Прогнозата му е, че с отдалечаване във времето т.нар. тройна коалиция (б.а. – БСП, НДСВ, ДПС, управлявала в периода 2005-2009 г.)  ще изглежда все по-привлекателна, тъй като следващите две правителства – на ГЕРБ и на Пламен Орешарски, не били управлявали по-добре страната.
Предвид обявения в град Бургас траур след представянето на листата на АБВ в драматичния театър не бе проведен концертът с участието на поп певицата Тони Димитрова, чийто първи самостоятелен концерт бе в Силистра през далечната 1998 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар