петък, 12 септември 2014 г.

Осем автори с над 30 снимки във фотоконкурса „Залези над Дунав“


Сн. Елена Тютюнджиян
По време на бала на Ротари клуб – Силистра на 12 септември, който е в навечерието на Празника на града, ще бъде проведена фотоизложбата „Залези над Дунав“, която за втора поредна година се организира Интеракт клуб Силистра с президент Моника Генчева. В конкурса са участвали 8 души на различни възрасти, представили над 30 погледа към река Дунав при Силистра на залез слънце. Най-добрите от тях ще получат специални награди по време на тържеството в комплекс „Дръстър“. Снимките ще участват в благотворителен търг, средствата от който ще бъдат прибавени към събраните за обявената кауза. Снимките може да бъдат разгледани във Фейсбук в профила на Интеракт клуб Силистра (www.facebook.com/InteractClubSilistra).
Ротари клуб Силистра е неправителствена организация, регистрирана по българското законодателство, но е част от световната организация Ротари интернешинъл, в която членуват близо 2 млн. души от 168 страни, в които има 32 000 клуба в 50 дистрикта, т.е. регионални обединения. България е в самостоятелен дистрикт 2480, в който са 85 клуба, сред които и Силистра, учреден през 2002 г. В него членуват 22 души от 29 до над 60 г., представители на различни сфери, предимно на бизнеса. Президент на настоящата ротарианска година е Георги Иванов, кмет на село Сребърна. Секретар е Йордан Георгиев. Всяка година от 2005 г. насам клубът провежда поне по един благотворителен бал предимно около Коледа и Великден. В продължение на няколко години средствата са били пред0назначени за Дома за деца „Димчо Дебелянов“, после за парка край автогарата  - засаждане на дървета, направа на алеи и др. Близо 100 000 лева са били дарени през тези 10 години в резултат на 15 бала и 3 три ротариански дунавски пикника, единствени по рода си в България.
Настоящият бал е в навечерието на празника на Силистра и за пръв път се провежда по това време. Средствата ще са в полза на национална кауза – за подпомагане на районите, пострадали от наводнения, подета от ръководството на ротарианското движение, начело на което през тази година е софиянецът Иларио Астинов, когото очакваме за именния ден на клуба – Димитровден, да гостува в Силистра.


Няма коментари:

Публикуване на коментар