вторник, 30 септември 2014 г.

Лидерът на БСП Михаил Миков в Силистра: С бизнеса не става събрание, трябва разговор

Лидерът на БСП Михаил Миков бе участник в най-голямата публична проява на Коалиция „БСП лява България“, проведена на 19 септември 2014 г. в навечерието на „Парламентарни избори 2014“. Той участва в ритуала по връчване на поздравителни адреси до близо 20 членове на БСП, чиято възраст е над 80 години и повечето от тях са натрупали партиен стаж по поне половин век.
Какво каза Миков пред участниците в митинга през Градската художествена галерия: „Гордият Доростол е прекрасно място за живеене. Аз съм роден на другия край от българската част на река Дунав. Тук съм, за да подкрепя нашата листа и политика – на Коалиция „БСП - лява България“, предложена от нас за изборите на 5 октомври. Българите сме уморени от избори – за година и половина – вече три пъти отиваме на общи избори. Хората обаче са повече изморени от липсата на справедливост – за работника и за неговото възнаграждение, съответстващо на труда му; за младия човек, който трябва да намери работа без „връзки“; за хората от малкия и средния бизнес, чиито обществени поръчки винаги трябва да минат през нечия протекция; за хората от третата възраст, изградили днешна България, и получаващи пенсии, които не им позволяват да се чувстват нейни достойни граждани.
 БСП е част от интересите на обикновения българин. Коалиция „БСП лява България“ има претенцията да бъде автентичното ляво представителство на хората на труда – от полето и фабриката; на хората на интелектуалния труд; на хората от селото и града; от достойна България, която не прави разлика между големите градове и от малките населени места, където живеещите трябва да имат достъп до образование и здравеопазване. Вече 25 години „десницата“ у нас се опитва да убеди хората, че политиката няма значение дали е лява или е дясна. И само, когато управляват нейните представители, хората по джоба си усещат какво е това. Очакванията към нас, представителите на левицата, са много големи и знам, че не всички могат да бъдат изпълнени според замислите и представите.
Ние сме за по-справедливо данъчно облагане и съответно по-справедливо разпределение в кризата; за повече присъствие на държавата, вкл. в икономиката, където чужди монополи мачкат местните производители и това се отразява на работните места, поради което много българи заминават за чужбина. България е член на ЕС, но има собствен национален интерес в ролята си на Балканите и в инвестициите.“
Михаил Миков бе гост и на среща с бизнеса от област Силистра.  Пред участниците той заяви: „С бизнеса не става събрание, трябва разговор. Колко е трудно да си предприемчив в България, защото сред проблемите е и отсъствието на мотивация у работната ръка. До преди четвърт век у нас е имало 70-80 закона, сега са 365, което в момента позволява различното им тълкуване, включително и „според човека“. Това прави трудно приключението бизнес. Времето за законодателство в България е изчерпано и вече се нуждаем от просто прилагане на съществуващите закони. Администрацията в България е самодостатъчна на себе си, и правителството на Пламен Орешарски не успя да я притисне да работи в полза на гражданите и на бизнеса. Има необходимост от намаляване на администрацията, защото има опасност покрай въвеждането на европейските нормативи тя да се разрасне, което ще създаде нови проблеми пречки. От сериозно разтърсване се нуждаят и разплащателните агенции, за да работят за истинското подпомагане на гражданите и на фирмите.“
Лидерът на БСП Михаил Миков лично поздрави членове на партията от Крайдунавска Добруджа, достигнали достолепна възраст – над 80, над 85 и над 90 години, участвали в предизборния митинг в навечерието на изборите за 43-то Народно събрание, проведен в Силистра. Над 90-годишни членове на БСП в община Силистра са Игнат Димитров, Али Рафиев, Христо Манджуков;  на по над 85 г. са Калин Димитров, Виктор Ганев, Алекси Кудинов, Стефан Дачев, Тодор Маринов. На повече от 80 г. са Дянка Велева, Иван Петков, Калин Георгиев, Руси Илиев, Георги Митев, Александър Димитров, Трифон Желязков, Господин Великов. От Тутракан на 85 и повече години са Васил Минчев, Васил Търпанов, Костадин Костадинов и Йордан Кънев. Да са живи и здрави!
Назаем от специализирано издание на ПЩ на БСП - Слиистра

Няма коментари:

Публикуване на коментар