сряда, 11 март 2015 г.

Призови места и отборна купа за ПГСУАУ „Атанас Буров“ от състезание по английски език


„Отборът на ПГСУАУ„Атанас Буров” – Силистра постигна изключителен успех на втория турнир на фондация „БЕСТ” по речи и дебати на английски език“, съобщи учителката Нели Господинова Учениците ни се завърнаха от Пазарджик с три престижни  отличия. Турнирът е вторият от общо 4 национални състезания, провеждани от фондацията.
330 средношколци от 28 елитни езикови училища от цяла България взеха участие в турнира тази година. Индивидуалните категории в турнира са няколко: „Дуо интерпретация“, „Изпълнение на проза или поезия“ и „Изнасяне на оригинална авторска реч“. Два дни силистренските ученици се борят в оспорвана надпревара със 108 ученици от различни елитни езикови гимназии, частни училища и колежи от България. Буровци са гимназия бе единствената професионална гимназия, участваща в турнира.
Пламена Господинова от XI-б клас от специалност „Банково дело” стана втора в България след изключително оспорвана надпревара с още 53 участници в категория  „Оригинална ораторска реч на английски езищк“ за ученици от 10-12-и клас. В своята десетминутна реч на английски език тя говори за проблемите в българското общество, резултат от пасивността ни, от липсата на активна гражданска позиция и от отказа да поемаме инициативата в собствените си ръце.  Доброволчеството е посоченият от нея път към промяна на мисленето на младите хора, включително и за изход от безсилието ни да се справим с проблемите си.  Дръзката й оригинална и пламенна реч е високо оценена от съдиите, впечатлени са и присъстващите конкуренти в залите.
Теодора Драганова от XII-б клас, също от специалност „Банково дело“, се класира пета в категория „Проза“. Тя изпълни откъс от книгата „Портретът на Дориан Грей“ на великия Оскар Уайлд. И в тази категория конкуренцията е много силна, но Теодора за пореден път доказа своите личностни качества и прекрасни актьорски умения. Заслужени специални благодарности на актьора Христо Христов, ръководител на театрално студио „Питър Пан“, който й помогна с полезни съвети при подготовката на изпълнението.
Най-млад участник от Силистра – Боян Славов от VIII-а клас също постигна голям успех, класирайки се на шесто място в категория „Оригинална ораторска реч на английски език“ за ученици от 8-и и 9-и клас, преборвайки се с 34 други участници. Благодарностите във връзка с неговия успех са по адрес на преподавателката му Десислава Петрова.

Отборът на ПГСУАУ „Атанас Буров” с треньор Нели Господинова спечели и отборна купа за своето представяне. Повод треньорката да заяви: „Успехите на нашия отбор са резултат и от качествената чуждо езикова подготовка, която учениците ни получават в нашата гимназия. Придобитите от тях умения в часовете по английски език и техните личностни качества и таланти ги правят конкурентни в национален мащаб. Нашите участници защитиха достойно името и престижа на нашата гимназия!“

Няма коментари:

Публикуване на коментар