понеделник, 16 март 2015 г.

Мини футбол лига - новото предизвикателство

Преди няколко дни в Силистра бе изтеглен жребият за първия кръг на започващото първенство на Мини Футбол Лига. Първите мачове са на 19 март и ще се провеждат на стадион „Доростол“ (Стария стадион). Програмата: от 16.45 ч. играят Добруджа – Нютън Хийт и  Дуростурум – Стройпроект; от 17.30 ч.:  Ливърпул – Одрин Сити и ПМГ – ВАС Холдинг.
 „Това е нещо ново и ще се стремим да популяризираме този вид футболен турнир в следващите години. Моля да се обърне внимание, че това е едно истинско първенство, с отбори играещи всеки срещу всеки в два полусезона и няма нищо общо с различните видове благотворителни и Коледни турнири, които така или иначе се случват рядко в област Силистра“, поясни за СИЛИСТРА.СС председателят на Областния Съвет на БФС Георги Нарлев.
Двубоите са на малки вратички, или така наречени и познати на всички „хандбални“ врати, със състави от 5+1 състезатели (5 полеви и един вратар), и неограничен брой резерви. Имат право да участват всички аматьори, дори играещите във „В“ Аматьорска футболна група и в областните първенства, като изискването е участващите състезатели да имат навършени 16 години. Двубоите ще бъдат ръководени от съдийски бригади, за да бъде всичко изрядно. Победителите в края на първенството ще бъдат наградени с купи и медали, както и призьорите за голмайстор, най-добър състезател, най-добър вратар, най-коректен отбор и най-коректен състезател ще получат специални награди.
Първенството си има своя дисциплинарна комисия, а отделно официалният сайт на надпреварата ще се отразява всичко най-интересно около лигата. Първенството ще се играе в цикъл есен-пролет, и ще наподобява много позабравените работнически първенства, които в миналото пълнеха стария стадион със зажаднели за футболни емоции запалянковци.
Това първо по рода си първенство ще приключи в края на пролетта, а победителя ще добие правото да играе във финалното Зонално първенство, което ще се състои през лятото във Варна. Първенците на Зона Варна ще имат право да играят във финалите на държавното първенство срещу представителите на другите зони София, Стара Загора, Бургас и Пловдив, като първенеца на България ще спечели място в Балканското първенство по Мини Футбол – в престижния турнир ще се включат представителите на Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония.
Участието на първенеца на България на Балканското първенство ще бъде изцяло финансирано и поето от организаторите на това първенство. Идеята е в най-скоро време Мини Футбол Лигата да се превърне в Европейско и Световно първенство. Временното и крайно класиране, през двата полусезона ще бъде обявено както в сайта WWW.SILISTRA.CC, така и в интернет страниците на ЗС на БФС-Варна и на Мини Футбол лига.
Официалната страница на Мини Футбол Лига е mf-league.com, където ще намерите информация за всичко свързано с първенството, както и на https://www.facebook.com/mflvarna/timeline.

Няма коментари:

Публикуване на коментар