понеделник, 30 март 2015 г.

30-и национален поход ”По стъпките на четата на Таньо войвода”

             
Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие” ще организира тази година от 29.05 – 2.06.2015 г. юбилейния 30-и национален поход ”По стъпките на четата на Таньо войвода”, личи от покана за участие в него на областния управител на област Силистра г-н Стоян Бонев, отправена му от председателя на дружеството д-р Анатолий Кънев. 
    Походът се организира под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката, както на общините, така и на музеите в градове от Добруджа и Лудогорието: Силистра, Тутракан, Исперих, Разград и Попово. В похода като научни консултанти ще участват акад. Георги Марков и проф. Христо Матанов. По предварителна информация походът ще бъде уважен от вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова. В част от мероприятията ще се включат музикантът Теодосий Спасов и неговата група, както и ансамбълът на Нешка Робева. 
          По традиция областният управител на област Силистра посреща похода в град Тутракан и председателства комисията по прегледа на строевата и маршова песен, провеждан на старта на похода, най-голямата по рода си проява в Крайдунавска Добруджа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар