понеделник, 23 март 2015 г.

Д-р Теодор Иванов стана регионален лидер на АБВ за област Силистра

Д-р Теодор Иванов

В първия ден на пролетта учредителната областна организация на ПП „Алтернатива за Българско Възраждане” /АБВ/- Силистра избра за свой председател д-р Теодор Иванов – общински съветник, началник на отделението по патолого-анатомия и съдебна медицина в Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра. Заместник-председатели на областната организация са Иванка Ташева – председател на общинската организация в Силистра, Румяна Капинчева и Христо Пенев, съответно председатели на организациите в Тутракан и в Дулово. Доц. д-р Илияна Горанова бе избрана за председател на Гражданския съвет в Област Силистра. Приет бе План за действие през 2015 г.
Като досегашен областен координатор г-жа Иванка Ташева направи анализ на работата на АБВ в Област Силистра и на постигнатите резултати, посочвайки ролята на партията като пета политическа сила в региона и възможностите за нейното организационно изграждане.
Конференцията номинира кандидатурата на президента Георги Първанов за председател на АБВ в предстоящия избор за лидер на АБВ, който ще се проведе на 25 април 2015 г. В работата на форума участваха Ивайло Калфин – заместник председател на АБВ, вицепремиер и министър на труда и социалната политика,  доц. Христо Михайлов от Изпълнителния съвет на ПП АБВ, както и г-н Ростислав Павлов от община Силистра.  
Вицепремиерът и социален министър
Ивайло Калфин в  срещата в Областна администрация Силистра
Г-н Калфин подчерта значимостта на АБВ като парламентарна партия за промяна на живота на хората и за постигане на национално съгласие по важни за обществото теми. Той се спря на три социални пакети: „Две са целите на първия социален пакет – по-голяма независимост на Пенсионния фонд и увеличаване на пенсиите”. Вторият социален пакет включва детските помощи и мерките за насърчаване на отговорното родителство, а третият – почасовото заплащане при заетост и въвеждане на ваучерна система.


Няма коментари:

Публикуване на коментар