четвъртък, 26 март 2015 г.

„Вазовци“ отбелязаха училищен празник с масов карнавал



         По уникален и необичаен начин – с масов детски карнавал, отпразнува годишнината си ОУ „Иван Вазов“ в Силистра, при това навръх Благовещение. В него се включиха почти всички от 566-те ученици от 25 паралелки.
         Инициативата за „Детски весел карнавал“ е на учителката Валентина Кулева, но е подета в едномесечната подготовка от всички нейни колеги, от учениците и, разбира се, от техните родители.
         В продължение на 90 минути дефилират традиционни родни кукери и маски в духа на отминалия празник Сирница. Цял клас туземци също са се включили в надпреварата за атрактивност. Както винаги, приказните герои са най-много, защото носят романтика и героичност. Пък и накъде без Червената шапчица?
         В духа на празника са вписани и сценки – някои осъвременяващи приказка като „Дядо и ряпа“ (примерно, един от петите класове), други пресъздаващи поуки и настроение. Според мнозина голямата изненада поднасят най-големите – седмокласниците, тъй като предварително не са планирали участие, но се изявяват с цял блок по неповторим начин.

В продължение на един час работят и ателиета на художници под ръководството на Вихрен Иванов и Стоян Братанов, за да рисуват, вкл. и по лицата на учителите – луни и звезди, за да приключи карнавалът с голямо народно хоро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар