четвъртък, 12 март 2015 г.

Преди Първа пролет в Силистра - флашмоб “Една по-цветна Силистра”

“Една по-цветна Силистра” е общоградското събитие, с което група млади ентусиасти искат да помогнат на хората около себе си да са по-весели и щастливи. Младежката инициатива ще се състои на 17 март от 16.00 часа на площад “Свобода”.  “Можем да забравим за миг сивотата на града като всеки от нас даде своя цвят за пъстротата” – ни призовават младежите.
Събитието е част от проекта „Мрежа на Европейски Младежки Антени „Европа 2020”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта на Република България, Национална програма за младежта 2011-2015, Подпрограма 2.  Проектните дейности се реализират от Европейски информационен център – Велико Търново, а за област Силистра партньори са СНЦ “Паралел-Силистра”  и Общински отдел “Образование и младежки дейности”.
След проведеното обучение за “Млади лидери”, участниците в него създадоха неформална група за реализиране на общоградската инициатива “Една по-цветна Силистра”.  На 17 март от 16.00 часа на площад “Свобода” в града те ще организират флашмоб, където групи младежи в цветни костюми ще “анимират” минувачите с прегръдки, рисуване на лица, музика и танци. Ще предоставят и “Кутия на желанията” , в която всеки ще има възможност да  представи своята мечта за една по-цветна и красива Силистра.
Събитието съвпада с изнесена приемна,  организирана от нашите приятели от Областен информационен център. Приемната е част от националната кампания на мрежата от 28  информационни центъра под мотото “Да създадем заедно България”. Експертите от ОИЦ в Силистра ще проведат анкетно допитване до гражданите относно възможностите за подобряване живота в нашата община с европейски средства.
Точно в 17.00 всички участници ще пуснат разноцветни балони със своите пожелания за “Една по-цветна Силистра”.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар