петък, 27 март 2015 г.

43 участници в 9-ата Областна литературна конференция в Силистра


      Четиридесет и три участници в Деветата литературна конференция днес, 27 март 2015 година, представиха своите есета и литературно- нтерпретативни съчинения. Организатори на вече традиционната научна беседа са Регионален инспекторат по образованието в Силистра, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, със съдействието на Община Силистра и Езикова гимназия „Пейо Яворов“. 
      Домакин на проявата бе Общинският съвет в Силистра с председател д-р Мария Димитрова. Научен ръководител на участниците в литературната конференция отново е проф. Радослав Радев от ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". По регламент учениците създават самостоятелно свои текстове, които се оценяват от научния ръководител и още двама члена на комисията.

Д-р Димитрова поздрави учениците за показаните високи резултати на тема „Числата и хората в българската литература и култура“ и увери, че ще продължи да подкрепя инициативата. Тя пожела на младежите да продължат да са активни и будни – защото в техните ръце е бъдещето на Силистра. 
      Директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Силистра д-р Лидия Попова поднесе поздравителни адреси от името на кмета д-р Юлиян Найденов и пожела приятни мигове и плодотворна работа на участниците. 
Младежите, които получат отлични оценки на конференцията, имат право да кандидатстват с тях във Великотърновския университет. Поздравителен адрес изпрати областният управител на област Силистра г-н Стоян Бонев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар