четвъртък, 5 март 2015 г.

Ученици от селата Проф. Иширково и Брадвари в "двубой" по родолюбие


В чест на 3 март, Национален празник на Република България, между петите класове  на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Брадвари и ОУ „Св. Климент Охридски” с. Професор Иширково се проведе състезание по родолюбие под  надслов „Българин да се наричам...”. То бе организирано от Галина Дамянова, Ивелина Христова и Татяна Георгиева, учители в ОУ „Св. Климент Охридски”, с. Професор Иширково.
Състезанието между отбор „Родолюбци” с. Проф.Иширково и отбор „Слънце” от с. Брадвари протече в три кръга: представяне на родното място по атрактивен начин, пътешествие по географската карта по определен маршрут, отразявайки исторически обекти по него и сглобяване на пъзели, изобразяващи лика на известни исторически личности.
Между кръговете се проведоха интересни и емоционални игри с публиката. И двата отбора се представиха достойно, но във всяко състезание има победител и този път това е „отборът“ от ОУ „Св. Климент Охридски” с. Проф.Иширково. По-важно е обаче, че състезанието се превърна в истински празник, изпълнен с много положителни емоции. Нека бъдат по-чести такива събития, които да карат децата с гордост да изричат думите на Вазов: „Българин да се наричам първа радост е за мене!”, твърдят организаторите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар