понеделник, 2 март 2015 г.

В Силистра юрист с „лъвско вино“, историк най-добър в резитбата

Община Силистра, Областна администрация Силистра, фирмите "Мероне-Н" ЕООД, "Актуал" ООД и ЕТ "Спир-92", печатница "РИТТ", майстори-бъчвари Георги Христов и Христо Георгиев, "Младенова изба" ЕООД Тутракан и Винарска изба Кайнарджа бяха партньорите тази година на Асоциацията на винарите и лозарите от областта при организацията на 18-ото издание на фестивала СИЛВИН, съоибщиха от пресцентъра на община Силистра.
 За пореден път в него участваха и представители на Черноморска регионална лозаро-винарска камара. Жури от енолози отличи 47 от най-добрите вина, произведени съответно от Иван Йоргов (бяло вино), Иван Бялов (вино розе) и Руси Русев  (червено вино).

         Специалната награда „Лъвско вино“ тази година бе за юриста Пламен Калинов, който е сред неизменните стожери на най-голямата добруджанска винария. В традиционното състезание „Резитба на лоза“ най-добра изява регистрира учителят Тихомир Великов, преподавател по история в ПЗГ „Добруджа“ Силистра. На него и подгласниците му чрез г-н Венцислав Маринов Областна администрация връчи специални награди с лични поздравителни адреси от областния управител Стоян Бонев.

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов връчи наградите на победителите в изложбата - конкурс за домашни вина. Празничният за винарите и лозарите от Крайдунавска Добруджа ден  започна с водосвет, след което продължи с богата фолклорна програма и завърши с томбола с награди, осигурени от спонсорите на събитието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар