четвъртък, 19 март 2015 г.

Първолаци ще купуват книжки със спестени пари


         В предпролетния 21 март първолаци от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Силистра ще влязат вкупом в една от книжарниците на „Везни 55“, за да проведат първия по рода си за тях урок по пазаруване на книги, съобщи собственикът на книжарницата Пламен Маринов. Децата са от класа на Ивелина Керанова и вече са провели своя празник на буквите, за да покажат, че вече познават родната азбука.
    В книжарницата 26-те първокласници ще бъдат посрещнати от отговорничката й Петя Петрова, която ще ги запознае с наличните фондове  и най-вече с книгите за децата от най-малката възрастова група, потребители на книги. Ще има и два стилажа с подходящ набор от книжки и помагала, включително и за летния период в прехода към втори клас.
В книжарницата на "Везни 55" на Пламен Маринов
влизат не само професори - на сн. е с Иван Недев,
 а и азбукарчета
         Посещението ще се превърне в своеобразно пътешествие в света на книгите с опознавателна цел, накрая и с възможност дечицата да си купят сами харесани от тях издания. При това с парички, спечели след положен вкъщи труд, за който са възнаградени от своите родители. Книжарницата също ще направи подходящи подаръци на малките си клиенти, за които влизането в подобен духовен храм е едновременно предизвикателство и, надяваме се, незабравимо приключение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар