петък, 27 март 2015 г.

Запознанство от първа ръка с най-доброто от международната урология



От 20 до 24 март 2015 в Мадрид за 30-а последователна година се проведе конгресът на Европейската асоциация по урология, най-голямото за асоциацията научно събитие за годината в Европа. На форума бяха представени най-новите и най-необходимите знания за уролозите. Представени бяха нови медикаменти, апаратура и медицински технологии, определящи развитието на тази медицинска специалност.
Тази международна платформа събра повече от 14 000 делегати от над 100 страни от целия свят. От България присъстваха 36 специалисти – уролози – 6 професори и 7 доценти, от Силистра участва д-р Венцислав Стоев – началник на отделението по урология на МБАЛ Силистра, което скоро ще празнува 25 години от основаването си.
„Научната програма предложи цялостен поглед на медицинската специалност „Урология“ и всички нейни тесни специалности, като предостави на делегатите безкрайни възможности за професионално развитие. Водещи световни експерти представиха своите научни открития и  заключения по време на представените лекции, дебати, презентации и обучение. Имаше презентация на оригинални непубликувани данни; споделени бяха идеи за урологични иновации; разпространени бяха научни факти, основани на практиката и с изключително клинично значение“, заяви д-р Стоев след завръщането си от Мадрид.
   Конгресът е бил поле за общуване, сътрудничество и работа в екип с представители на голяма международна публика – медицински специалисти, национални урологични дружества, групи пациенти, медицинска индустрия и медии.



Няма коментари:

Публикуване на коментар