вторник, 31 март 2015 г.

Куп шампиони и медали по канадска борба за добруджанци от Силистра и Тутракан


Шампионите Цонев и Маринов
Държавното първенство по канадска борба бе проведено в град Банско. Проявата е под патронажа на кмета на общината Георги Икономов и в чест на 20-годишнината от учредяването на Българската федерация по канадска борба. Крайдунавска Добруджа бе представена от състезатели от Силистра и Тутракан, които регистрираха поредните добруджански успехи в различните категории и възрастови групи.
При мъжете Красимир Костадинов и Божидар Симеонов – и двамата от Тутракан, са първи съответно в кат. 110 и 65 кг. Тяхната съгражданка Димитрина Димитрова е първа при жените в кат. +60 кг. При мъжете и при юношите Сашо Андреев – Тутракан, е първи в кат. 75 кг. Силистренците Християн Маринов и Йордан Цонев са носители на златни медали при младежите, съответно в категориите 85 и 90 кг. В категориите при мъжете за хора с увреждания имаме по едно пето, седмо и осмо места.
В Банско участваха над 300 състезатели от цяла България, мерили сили в следните категории – мъже, жени, юноши, девойки, ветерани и хора с увреждания. Сред тях бяха и десет действащи световни шампиони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар