понеделник, 30 март 2015 г.

Сладки победи срещу русенски отбори пращат силистренски тимове към финалите

      В събота в Силистра бе последният турнир от междуобластното първенство за девойки по баскетбол. Изигран бе един интересен и силен мач между отборите на "Доростол" и "Дунав "Русе, в който силистренки победиха с точка разлика 51:50! Треньорката Росица Атанасова коментира: "Мачовете между двата отбора винаги има заряд, момичетата играят с хъс и огромно желание за победа! Аз съм много доволна от победата! Браво на всички, благодарности на родителите и на приятелите за огромната подкрепа! Сега предстоят зоните и дано да се представим отлично и там! Зоната ще бъде в друг град, защото има 8 отбора в "А" група и по друг начин са състезанията при девойките! За отбелязване е, че н ашият отбор е по-малък на години!"
Миналия четвъртък още един силистренски баскетболен отбор се класира на финал на ученическите игри! СОУ "Н. Вапцаров" - девойки  8-10 клас, бяха на турнир в Русе и станаха първи! Другите два отбора - класирали се за финали на този род игри са девойките 11-12 клас на ПМГ "Св. Климент Охридски", и момчета 5-7 клас от ОУ "Св. св. Кирил и Методий".
Tatyana Dobreva, Фейсбук:  "На 26.03 отборът на    по баскетбол ( девойки)  при СОУ "Н. Вапцаров" спечели първо място в зонален турнир. След инфарктен финал с домакините от гр. Русе, вапцаровки отбелязаха победна точка в последната минута, която ги праща на национален турнир по баскетбол през м. юни в гр.Самоково. За най-добър състезател на първенството е отличена Преслава Тодорова, седмокласничка в училището, която играе в по-горна възрастова група (16-18г.) Ръководител на отбора е Димитър Маринов, учител по физическо възпитание и спорт, който традиционно подготвя отлични отбори по баскетбол и лека атлетика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар