сряда, 25 март 2015 г.

"Мениджър за един ден" - откриваща церемония в Силистра

   В Областна администрация Силистра се проведе първата обща откриваща церемония във връзка с инициативата „Мениджър за един ден”. В основата й е Джуниър Ачийвмънт – водеща организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех.
         Община Силистра е тази година най-големият работодател, приемайки 15 мениджъри. За пореден път интерес към проявата е осъществен от офиса на НАП. Още – от СНЦ „АИРИ“ и от „Дианет“ ООД. Заместник областният управител Янка Господинова посрещна работодателите – представители на 5 институции и фирми, направили регистрация на електронната страница на организаторите, както и участниците – близо 30 ученици от различни училища, пожелали да бъдат мениджъри за един ден.
        Г-жа Господинова заяви: „Добре дошли на откриващата церемония, каквато днес се провежда на много места в страната, но за първи път на областно ниво в Силистра. В рамките на 45 минути имаме възможност да осъществим запознанството между учениците и техните работодатели за днешния ден. Над  2100 ученици и студенти от страната и близо 350 компании  подадоха своите кандидатури за участие в „Мениджър за един ден 2015 г.“, една полезна инициатива, която тепърва ще се развива“.
         За първи път в инициативата участва Областна администрация Силистра, а за областен управител – мениджър за един ден, е кандидатствала и е утвърдена Вероника Господинова от ПГСУАУ „Атанас Буров“. Тя получи своя „сертификат за постижение“ в присъствието на директора на гимназията Дочка Милушева, както и на нейни колеги, съдействащи за осъществяване на инициативата.
          Областният управител Стоян Бонев отправи до участващите институции и фирми свой поздравителен адрес, в който се казва: "Приемайки макар и само за един работен ден изявен студент или ученик, Вие подавате ръка на млад човек, който след време може да стане Ваш служител. България има нужда от своите компетентни кадри." Поздравителен адрес до мениджърите работодатели е изпратил и народният представител Алтимир Адамов. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар