вторник, 17 март 2015 г.

Евродепутатът Емил Радев дари 12 български книги на библиотеката в Силистра

 Регионална библиотека „Партений Павлович” - Силистра беше домакин на депутата от Европейския парламент Емил Радев – посланик на библиотеките, който е на работно посещение в града, във връзка с инициативата по съставяне и издаване на енциклопедия „Силистренска област”, под неговата егида. Г-н Радев обсъди възможностите на библиотеките като част от образователната среда да създават равноправен достъп до учене през целия живот на хора от всички възрасти и за активното им гражданско участие и социално включване в обществения живот.
Гостът дари на силистренските читатели 12 интересни заглавия - енциклопедии и книги от най-новата българска книжна продукция, и обеща подкрепата си за модернизирането на услугите на библиотеката. В края на миналата седмица евродепутат Емил Радев подкрепи проект на Регионална библиотека „Партений Павлович” пред Агенцията за хора с увреждания, за осигуряване на достъпна архитектурна среда и свободен достъп до библиотечните пространства на хора с двигателни увреждания.
Евродепутатът посети отделите на библиотеката, запозна се с дейностите на екипите и разговаря с читателите. Той отдели специално внимание на фонда и справочните ресурси на отдел „Краезнание”, който ще бъде ангажиран активно с дейностите по набирането на фактографски данни за целите на енциклопедия „Силистренска област”. Директорката на библиотеката Даниела Недялкова  връчи на евродепутата почетна читателска карта и грамота. 
Емил Радев е роден на 26 май 1971 г. във Варна. Владее немски руски и английски език. Юридическото образование получава в ИУ – Варна, с магистратура по Публична и териториална администрация във ВСУ. Докторант по Гражданско и семейно право към НБУ-София. Народен представител от ГЕРБ в 41-то и 42-ото НС на Република България. Евродепутат от 2014 досега от Групата на Европейската народна партия (Християндемократи).

Няма коментари:

Публикуване на коментар