неделя, 22 март 2015 г.

Баскетболен клуб "Доростол" спечели домакинство на зонален турнир

          Силистра бе домакин на междурегионално първенство по баскетбол при 14- годишните момичета! За резултатите разказва в профила си във Фейсбук треньорката на отбора на БК "Доростол" Росица Атанасова: "Спечелихме и двата мача - срещу "Вихър" от град Вълчидол 68:60 и срещу "Дунав" от Русе - 75:44! Турнирът бе много важен, защото станахме първи и "зоната" за класиране на държавното първенство ще бъде в Силистра!Момичетата играха с хъс и желание и постигнахме желаната цел! Браво на всички момичета, на техните родители и на приятелите ни, които ни подкрепяха в залата!" При момчетата в същата възрастова група възпитаниците на Светлана Тодорова не успяха да победят основния си съперник - "Черно море" - Варна, и така пропуснаха домакинството в зоната". 
        Следващият последен като домакинство турнир по баскетбол е на  28.03., в който играят момчетата до 12 г. с тр. Светлана Тодорова.  БК „Доростол“ – Силистра спечели проект по програма „Спорт за децата в свободното време“ съвместно с Министерството на младежта и спорта. Заниманията ще се водят от квалифицирани треньори в зала „Дръстър“ (Манежа) в три групи - две с момчета и една с момичета.
Да припомним, че два ученически отбора от Силистра се класираха за финалите на ученическите игри на национално ниво. Това са девойките 11-12 клас от ПМГ "СВ. Климент Охридски" и отборът на момчетата от ОУ "Св„ св Кирил и Методий" - V - VІІ клас, които са №1 в тазгодишната зона на "Ученически игри - 2014-2015" (на снимката с учителя си по физкултура Александър Лечев). Финалните състезания за момчетата са в гр. Златоград.

Няма коментари:

Публикуване на коментар