петък, 20 ноември 2015 г.

Гласувайте за Дърво с корен, вкл. за дъб столетник от Силистра

         http://bepf-bg.org/
      За пореден път, задачата на нашето отдадено жури на конкурса „Дърво с корен 2015” не беше никак лесна. За участие се класираха 70 номинации, други 4 отпаднаха поради неспазване условията на конкурса. На 6 ноември, в пълен шестчленен състав, журито избра тазгодишните 10 финалисти в основната категория на „Дърво с корен 2015” и 3-ма финалисти в допълнителната категория „Вековните дървета говорят” за дървета, свързани с реални личности или събития от българската история.
         По-долу може да разгледате всички достигнали до този етап дървета и техните истории, да изберете най-интересното и заслужаващо си да спечели, според вас и да дадете своя глас за него. Гласуването е отворено от 10 ноември 2015 г. до 9 декември 2015 г., включително. Може да гласувате веднъж от една електронна поща за победител в  „Дърво с корен 2015” и веднъж за победител във „Вековните дървета говорят”. На електронната ви поща ще бъде изпратена връзка за потвърждение на вашия вот, която е необходимо да последвате, за да бъде отчетен гласът ви. В последната седмица от гласуването (3 – 9 декември 2015 г.) ще скрием броя гласове, подадени за финалистите, за да запазим елемента на изненадата за победителя.
       След края на гласуването всички гласове ще бъдат разгледани повторно и при съмнение за манипулация, могат да бъдат изпратени писма за повторно потвърждение на подателите им. При липса на такова, съмнителните гласове ще бъдат анулирани.
       Победители в „Дърво с корен 2015” и „Вековните дървета говорят” ще станат дърветата, събрали най-много гласове. Победителите в другите две категории – „Млад природолюбител” и категорията за доброволци-залесители, вече са определени от журито на конкурса. Всички те ще бъдат обявени и наградени на 15 декември 2015 г. на тържествена церемония в Полския институт в София.
       Пожелаваме успех на всички участници, достигнали до този етап на конкурса! Историите и снимките на всички 74 дървета, изпратени за конкурса може да видите на Фейсбук страницата Конкурс „Дърво с корен”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар