четвъртък, 12 ноември 2015 г.

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СИЛИСТРА (МАНДАТ 2015-2019): В НАЧАЛОТО БЯХА СЛОВОТО НА КМЕТА И ДЕКЛАРАЦИИ НА ОСНОВНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ




Новият мандат на местното самоуправление в Силистра започна с клетва на съветници и кметове, с избор на председател („пръв сред равни“) и на слова – на кмета д-р Юлиян Найденов, както и на лидерите на четири от политическите сили в местния законодателен орган.



Д-Р МАРИЯ ДИМИТРОВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ“ (ГЕРБ), ОТ ИМЕТО НА 12-ТЕ СЪВЕТНИЦИ, ВЛЕЗЛИ ЧРЕЗ ЛИСТАТА НА ПАРТИЯТА
 Уважаеми колеги, гости, граждани на община Силистра, в днешния исторически ден за всички българи – 10-ти ноември, съвпадащ с тържествения момент, който бележи началото на работата на новия общински съвет, от името на своите колеги от групата на ПП ГЕРБ поздравявам кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, кметовете на населени места и всички Вас.
Преди четири години от същата тази трибуна заявих, че след изтичането им трябва да се гордеем с делата си и открито да гледаме в очите нашите съграждани. Считам, че в по-голямата част това наше намерение бе изпълнено. Радостно е, че нашите съграждани го оцениха. Това пролича от множеството ни срещи с тях, от ежедневните ни контакти и не на последно място – от изборния резултат.
Като най-голяма група от политическата сила, спечелила най-високо доверие от нашите съграждани, осъзнавам каква отговорност поемаме. Осъзнавам, че през следващите 4 години трябва да надграждаме във всяко едно отношение в името на интересите на нашите съграждани. В тази връзка декларирам, че ГЕРБ ще продължи с наложената си политика на открито, честно и градивно управление.
Ще продължим да подкрепяме всички иновативни и прагматични идеи с цел подобряване живота не само в Силистра, но и във всяко едно населено място на общината.
Ние, общинските съветници от ГЕРБ, и през следващия мандат ще подкрепяме принципни и законосъобразни решения. Ще останем съпричастни към проблемите на всеки наш съгражданин потърсил подкрепа или съдействие. Ще продължим да работим за увеличаване доверието в институцията, която представляваме. Призовавам Ви да сторите това и Вие!
Уважаеми колеги, изборите минаха, резултатите са ясни. Хората си казаха думата. Призовавам Ви от този момент да обединим своите сили за работа в полза на обществото, което ни е гласувало това доверие. Убедена съм, че този мандат ще бъде много по-добър от предходните и през него ще имаме много поводи да се гордеем с нашите решения - в полза на община Силистра. На всички Вас и Вашите близки желая преди всичко здраве, ползотворна работа, много ентусиазъм и вяра! На добър час! Успешен мандат!
ГЕОРГИ КИРИЛОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ“(БСП) СИЛИСТРА, ОТ ИМЕТО НА ПЕТИМАТА СЪВЕТНИЦИ, ИЗБРАНИ С ЛИСТАТА НА ПАРТИЯТА
Уважаеми г-н кмете, кметове на населени места, колеги общински съветници! Изборите за общински съветници и кметове приключиха.  Политическа партия ГЕРБ извоюва убедителна победа и отново застана начело на местната власт. Приемете  нашите поздравления за успеха и пожелания за ползотворен мандат.
Българската социалистическа партия участва в тази надпревара с кандидати за общински  съветници, кметове на населени места и кмет на община Силистра. Издигнахме образовани, почтени и отговорни хора, добри специалисти и доказани професионалисти в своите области. Проведохме позитивна и толерантна предизборна кампания. Срещнахме се с много хора, стиснахме много ръце, опитахме се да убедим нашите съграждани да подкрепят нашите кандидати и предизборната ни платформа.
Явно не успяхме. БСП загуби драматично тези избори. Но сме убедени в едно: Всеки получен за нас глас е даден от хора, повярвали в нашите кандидати; от хора, които се довериха на опита, професионализма и почтеността. В тия 2 736 гласа няма нито един купен глас, няма нито един глас, даден под натиск или заплаха; няма нито един корпоративен вот.
Получените резултати отреждат на БСП опозиционна роля в местния общински съвет. Ние, общинските съветници от БСП заявяваме: Ще бъдем критична, но конструктивна опозиция; ще подкрепяме всички начинания на администрацията, които са в  интерес на гражданите на Общината; ще се противопоставяме на всякакви опити за превръщане на Общинския съвет в място за лични и колективни договорки, в място за търговия на влияние, постове и интереси; ще реализираме поетите към нашите съграждани ангажименти по време на предизборната кампания
Оставаме верни на своите предизборни обещания – ще работим за хората и за общината! На всички общински съветници, на кмета на Община Силистра, на кметовете на населени места желаем успешен и ползотворен мандат! На добър час!

 ИВАНКА ТАШЕВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ“(АБВ) В СИЛИСТРА, ОТ ИМЕТО НА ДВАМАТА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, ИЗБРАНИ ЧРЕЗ ЛИСТАТА НА ПАРТИЯТА

ПП АБВ е политическа сила, която работи за укрепване на българската държавност, за утвърждаване на институциите както на национално, така и на местно ниво. Силната и работеща управленска система в интерес на българските граждани е един от приоритетите на партията. Тази постановка е водеща и за структурата на АБВ – Силистра и определяща за позицията ни относно Общинския съвет.
      Ние ще работим за постигане на стабилно политическо мнозинство в Общинския съвет, за компетентно местно самоуправление, с грижа към хората от община Силистра. ПП „АБВ“ в своята дейност акцентира върху следните приоритети: ефективна общинска администрация, работеща в полза на гражданите; формиране на стабилно, отговорно и ползотворно политическо мнозинство в Общински съвет Силистра; засилване на диалога с гражданите при формирането и реализирането на общинските политики чрез обществени допитвания, референдуми и годишни отчети пред общността; формиране на обществени съвети и местни групи за действие при проучване и реализиране на граждански инициативи за развитие на бизнеса, образованието, културата, услугите и благоустрояването в общината;
Подкрепяме приоритетите от Програмата на ПП ГЕРБ, които са в съответствие с нашата управленска програма, и предлагат решения за развитието на нашата община и за подобряване живота на хората. Декларирам подкрепата на ПП АБВ за кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, тъй като сме убедени, че неговият опит и компетентност са гаранция за по-ефективно управление, за нова динамика на положителните промени и за справяне с проблемите. Едновременно с този ангажимент, ние ще настояваме за действия, чрез които да се развива местният бизнес, градът^ ни да е чист и привлекателен, за сигурността, образованието, културата и здравословния живот на децата, младежите и гражданите.
Ние, общинските съветници от ПП АБВ, ще бъдем и постоянен коректив за изпълнението на приоритетите и решенията на Общинския съвет, за пълна прозрачност, диалог, финансова дисциплина и граждански контрол. Успешен мандат на Общинския съвет през периода 2015 - 2019 г., на кмета на Община Силистра и по-добър живот за всички силистренци!
СВОЕТО ПОСЛАНИЕ НА ЗАСЕДАНИЕТО НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СИЛИСТРА ПОДНЕСЕ И АЛЕКСАНДЪР САБАНОВ ОТ ИМЕТО НА СЕДЕМТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, ИЗБРАНИ ОТ ЛИСТАТА НА МЕСТНА КОАЛИЦИЯ „ГРАЖДАНСКО ЕДИНСТВО“, СЪСТАВЕНА ОТ ТРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ И НЯКОЛКО ИЗВЪНПАРЛАМЕНТАРНИ ПАРТИИ.
МК „Гражданско единство“ е единствената коалиция сред осемте политически сили, формиращи новия мандат на Общински съвет Силистра, съставен от 33 съветници, повече от половината от които за пръв път стават местни депутати. Следващото заседание на Общински съвет Силистра е на 26 ноември.
  

СЛОВО НА Д-Р ЮЛИЯН НАЙДЕНОВ – КМЕТ НА ОБЩИНА СИЛИСТРА
Уважаеми господин Областен управител, госпожи и господа общински съветници, дами и господа представители на местните и централни медии, колеги, гости, съграждани!
Днес е денят, в който обществената воля се зачита като определяща за развитието на хората в Община Силистра. Полагането на клетва – това е силен политически ангажимент от страна на всеки избран, за да представлява и защитава развитието на всички населени места в общината, на всеки човек. За мен е чест да положа за втори път клетва като кмет на община Силистра. Убеден съм, че заедно с Вас – общинските съветници, неправителствения сектор и всеки жител на общината ще работим, за да продължим започнатото през изминалите четири години.
Важна стъпка към ускореното  ни развитие са диалогът, доверието, екипната работа. Позицията на всеки от нас не бива да е самоцел, а част от успеха. Във всеки от Вас, уважаеми общински съветници, ще търся коректив и съмишленик. Нека нашата различност бъде основа за постигане на най-добри решения за хората. Имаме ясни приоритети, визия и проекти, имаме всички предпоставки да работим успешно.
Ускореното развитие на Силистра и европейски облик на града ни – това е реална възможност. Предстои още целенасочена работа по насърчаване на българския и чуждестранния бизнес, който да разкрие нови работни места и да се увеличат доходите на хората. Средствата никога не стигат, ние трябва да използваме еврофондовете по най-добрия начин, за да постигнем максимален ефект за хората, икономиката и промяна в средата.
На база свършеното в предходния мандат, спазвайки приоритетите, заложени в мандатната програма за управление на Община Силистра 2015-2019 г. продължаваме да работим за по- добър и достоен живот  на всеки жител на територията на община Силистра; за ускорено икономическо развитие; за опазване, възстановяване и представяне на културно-историческото наследство; за благоприятна и естетична среда на живот. Да си пожелаем здраве, усърдие, мъдрост! На добър час!

2 коментара:

  1. КАЗВАМ СЕ ГОРАН ИЛИЕВ ГОРАНОВ ОТ СОФИЯ. РОДЕН СЪМ НА 09 МАРТ 1940 Г. СЕГА СЪМ НА 79 Г.07 МЕСЕЦА. БАЩА МИ Е БИЛ УЧАСТНИК В ОТЕЧЕСТВЕНАТА ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ 1944-1945 ГГ. В СЪСТАВА НА 31 ВИ ПЕХОТЕН СИЛИСТРЕНСКИ ПОЛК-ПОМОЩНИК КОМАНДИР НА 1-ВА ПЕХОТНА ДРУЖИНА ОТ 31 ПЕХ.СИЛИСТРЕНСКИ ПОЛК.НАПИСАЛ Е СПОМЕНИ ЗА ВОЙНАТА, В КОЯТО Е УЧАСТВАЛ ПОД ЗАГЛАВИАЕЕ "ПЪРВА ПЕХОТНА ДРУЖИНА ОТ 31 СИЛИСТРЕНСКИ ПОЛК ПРЕЗ ОТЕЧЕСТВЕНАТА ВОЙНА 1944-1945 ГГ." В ОБЕМ НА 340 МАШИНОПИСНИ СТРАНИЦИ ПЛЮС 13 КАРТИ НА ВОДЕНИ СРАЖЕНИЯ. УЧАСТВАЛ Е В ТЕЖКИТЕ БОЕВЕ НА 05 О 10 МАЛТ 1945 Г. КРАЙ РЕКА ДРАВА...НАГРАДЕН Е С ДВА ОРДЕНА ЗА ХРАБРОСТ !!! ПОЧИНА НА 54 Г. ВЪЗРАСТ НА 28 ЮНИ 1969 Г. В СОФИЯ. ОСВЕН ИСТОРИЯ НА 1-ВА ПЕХ.ДРУЖИНА, НА КОЯТО Е БИЛ ПОМОЩНИК-КОМАНДИР ВЪВ ВТОРАТА ФАЗА НА ВОЙНАТА...ТОЙ Е НАПИСАЛ И "ИСТОРИЯ ВА УЧАСТИЕТО НА 31-ВИ СИЛИСТРЕНСКИ ПОЛК В ОЕТЕЧЕСТВЕНАТА ВОЙНА 1944-1945 ГГ.", ТЪЙ КАТО ТОЙ НЕ ХАРЕСВАШЕ НАПИСАНАТА ИСТОРИЯ НА ПОЛКА ОТ КОМАНДИРА НА ПОЛКА ПОЛКОВНИК НИКОЛА БОТЕВ, КОЯТО БЕ ЕДНА МАЛКА И НЕСЕРИОЗНА КНИЖКА...МОЛЯ ТОЗИ,КОЙТО ЧЕТЕ ТЕЗИ РЕДОВЕ ДА МИ СЕ ОБАДИ ИЛИ ПО И-МЕЙЛ МИ...giovani_bg@abv.bg...ИЛИ НА СКАЙП-АДРЕС...giovani_bg2.... СПОМЕНИТЕ НА БАЩА МИ ДО СЕГА Н СА ИЗДАВАНИ КАТО КНИГА...В КНИГАТА ЗА "ПЪРВА ДРУЖИНА ОТ 31 ПЕХ.ПОЛК" БАЩА МИ ДАВА МНОГО СВЕДЕНИЯ ЗА ЛИЧНОСТИ, ЗАЩОТО КОГАТО ТОЙ КАЗВА ЗА НЯКОГО...ТОЙ ДАВА ТРИТЕ МУ ИМЕНА И ОТ КЪДЕ ПРОИЗХОЖДА...ЗАТОВА СМЯТАМ, ЧЕ В ТЕЗИ ИСТОРИЯ ЗА ДРУЖИНАТА МНОГО ХОРА МОГАТ ДА НАУЧАТ НЕЩО ЗА СВОИ РОДНИНИ УЧАСТВАЛИ ВЪВ ВОЙНАТА, КАКТО И ЗА ЗАГИНАЛИ. ИМАМ НУЖДА ОТ ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА, ЗА ДА Я ИЗДАМ КАТО КНИГА.В 31 ПОЛК ПОВЕЧЕТО ВОЙНИЦИ СА БИЛИ ОТ ГРАДОВЕТЕ СИЛИСТРА, ДУЛОВО, ИСПЕРИХ, РАЗГРАД И ТЕРВЕЛ.

    ОтговорИзтриване
  2. ТЕЛЕФОНЪТ НА ГОРАН ИЛИЕВ ГОРАНОВ Е GSM 0879-408-289...ПО ВСЯКО ВРЕМЕ...

    ОтговорИзтриване