петък, 27 ноември 2015 г.

В края на 2015-а знаем почивките си през следващата календарна година


Министерският съвет реши: по 4 последователни почивни дни през март, май и септември 2016 г. ще имат работещите. През септември дори ще се съберат два пъти по 4 неработни дни.

За да не се прекъсва работната седмица, както и да се осигури по-ефективно използване на почивните дни, кабинетът взе решение да обяви за неработни 4 март (петък), 23 май (понеделник), 5 септември (понеделник) и 23 септември (петък). Те ще се отработват съответно на 12 март (събота), 14 май (събота), 10 септември (събота) и 17 септември (събота).

Разместванията се налагат, тъй като през 2016 г. Националният празник на България  3 март се пада в четвъртък, а по календар 4 март е петък. Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май е във вторник, а предходният 23 май се пада в понеделник. Официалният празник 6 септември – Ден на Съединението, през 2016 г. е във вторник, а по календар 5 септември е в понеделник.


Денят на независимостта на България – 22 септември, е в четвъртък, а следващият ден 23 септември се пада в петък. Дните, които се обявяват за работни, са съботи през същия месец, като по този начин броят на работните дни в месеца не се променя.
http://www.novini.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар