четвъртък, 12 ноември 2015 г.

Русенският университет с музей за юбилея

От профила на Галина Антоонова във Фейсбук
      Ректорът на РУ "А. Кънчев" чл. кор. проф.  Христо Белоев сбъдна лелеяна мечта на академичния състав на Русенски университет да има свой музей, при това в навечерието на 70-ата година на на-голямото учебно заведение в Северна България. По повод тържеството в Канев център на 12 ноември поздравителен адрес изпрати и областният управител на Силистра Стоян Бонев, отбелязвайки в него, че за добруджанци е важно развитието на Филиал Силистра.  Минути преди откриването проф. Белоев, който наскоро бе избран и за председател на Общински съвет Русе, лично огледа за последен път модерната техника за показване на експонати. На 16 ноември във Филиал Силистра ще се проведе кръгла маса "Щафета на поколенията" във връзка с юбилея на университета.


От профила на Христо Белоев във Фейсбук
152 изявени представители на академичната общност получиха юбилейни значки по повод годишнината. Випускници на Русенския университет споделиха пред колеги успешните си професионални истории. Студенти, завършили Русенския университет се събраха на кръгла маса, за да разкажат как са се реализирали в различни области на икономиката. Резултатите от анкета сред випускниците, представена на дискусията показва, че завършили висшето си образование в Русе работят в различни европейски и български институции, развиват успешен собствен бизнес и се реализират в обществения и политическия живот. 
В страницата на Русенския университет ще бъде създадена рубрика, в която ще бъдат представени „Историите на успеха" на випускниците. На срещата беше представена дейността на Кариерния център, който осъществява пряката връзка между студентите и работодателите. 
По-късно на церемония в Канев Център бяха отличени изявени преподаватели и служители, ръководители на професионални и културни клубове и формации. Бивши заместник-ректори, главни секретари, декани на факултети и директори, както и преподаватели получиха юбилейни значки. Сред тях са и представители на Филиал Силистра - директори на филиала, членове на Академичния съвет, преподаватели и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар