вторник, 17 ноември 2015 г.

Пореден диск на Стоян Дечев



              Големият добруджански акордеонист, нашияj съгражданин  Стоян Дечев, не представя да радва своите почитатели на народната музика. След издадения наскоро компакт диск с Григор Шопов с популярни инструментални песни, сега на пазара е новият му диск  от  народни песни с вокалната група „Надежда" при Дневен център за възрастни хора с увреждания в с. Средище с управител Георги Василев.
              Първото представяне на диска бе в старческия дом в с. Айдемир, където пред възрастните хора Стоян Дечев и Вокална група „Надежда” изпълниха всичките 12 народни песни от диска. Те бяха посрещнати радушно от старите хора, които припяваха заедно с тях по-полярните мелодии като "Стоян мама си думаше, „Девет малки моми” и  „Долу на мегдана”. Любимите народни песни стоплиха сърцата и навлажниха очите  на възрастните хора и те получиха повторна покана за гостуване в Дома .
              За гражданите и любителите на народната музика в Силистра дискът ще бъде представен на 30 ноември т.г. в зала 13 на Художествената галерия.  Дечев се похвали, че е получил покана, придружена със самолетен билет, за да пътува до Чикаго по покана на тамошния български културен аташе, където да изнесе концерт за Коледа и Нова година. Миналата година по време на същите празници Дечев бе гост на българската диаспора в града, възпят от Алеко Константинов.
                                                                                                     
 Марин Минев, СС трибуна и Арт Силистра

Няма коментари:

Публикуване на коментар