сряда, 25 ноември 2015 г.

В Силистра приключи проект за безплатно обучение по джудо


         Приключи поредният проект към Министерството на младежта и спорта в Силистра, този път за безплатно обучение по джудо, осъществено от местни специалисти. В него участваха 45 деца от различни възрасти, включили се в тренировките в двата етапа на проекта: от февруари до май, и от септември до ноември.
         Неделчо Цветков, треньор и координатор на проекта: „Отчитаме проекта като успешен, съдейки и по резултатите от покритите от децата най-ниски степени. Той бе полезен както за децата, така и за нас – треньорите, а и за родителите – защото имаха възможност да пуснат децата си на занимания, които им позволяват да развиват своите физически и спортни качества. Хубавото е, че 1/3 от новообучените се записаха да продължат тренировъчната работа в клуба.“
         В допълнение  проектът осигурява заплащане на специалистите и на медицинско лице, дава възможност и за закупуване на екипировка. Силстренци смятат да продължат да кандидатстват и догодина за участие с проект към Министерството на младежта и спорта, тъй като е незаменим факто за развитието на този вид спорт, който е със запазено място и в олимпийската програма.
         Междувременно от Мароко се завърна силистренският самбист Рустислав Добрев, който участва в най-силното досега световно първенство, в което се включиха състезатели от 80 държави. Нашият състезател е направил отлично впечатление на специалистите, вкл. и на треньорите на националния отбор, в който той участва при мъжете, независимо че е само на 17 г.
Относно спортния му резултат – имал е малшанса според жребия на над 20 състезатели, да играе в първата си среща с почти два пъти по-възрастен опитен руснак, от когото губи след болезнен „ключ“ в края на срещата им. Впоследствие съперникът му достига до полуфинал, където той пък губи от бъдещия шампион – състезател на Казахстан, и така не „изтегля“ нашето момче до репешаж за бронзов медал.
„Добрата новина е, че Рустислав е повикан веднага след нова година да участва във високопланинска подготовка на националната база „Белмекен“, което се надявам да му повиши възможностите, още повече че му предстои европейско първенство до 20 години“, заяви треньорът му Неделчо Цветков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар