четвъртък, 12 ноември 2015 г.

Предстои среща в област Силистра на Североизточната българо-турска търговско-индустриална камара с център Шумен




В близките седмици се предвижда в област Силистра да гостуват представители на Североизточната българо-турска търговско-индустриална камара с център Шумен, съобщи Венцислав Венков, избран за изпълнителен директор след решение на управителния съвет на камарата от 16 юни.
Тогава пред медиите той заяви: „Основната ми цел на този пост ще бъде да се търсят потенциални инвеститори с доказан авторитет, които имат желание да развиват бизнес в област Шумен, като задачата е да се открият нови работни места. Големият проблем на Североизточна България това е липсата на работни места. По време на избори това се повтаря като мантра от всички политици, но никой от тях не казва как конкретно ще го направи.
Политиците обещават, че ще създадат благоприятни условия за инвестиции, но до тогава бизнесмените трябва да получат информация за възможностите за инвестиции в България и после да му създаваме условия и да го водим в бюрократичната джунгла”, коментира в първите си изявления Венков за Topnovini.bg. Задачата на Североизточната българо-турска търговско-индустриална камара е да информира за възможностите за бизнес в България и предимствата, които държавата и в частност региона на Шумен дават, като част от Европейския съюз, цени на електроенергия, вода, работна ръка.
Според проучванията има съществува реален интерес на турски инвеститори да развиват бизнес в Шумен и региона, но е нужно българската страна по-амбициозно да се търси партньорството им.  Интересите на турските бизнесмени за инвестиции са разностранни от земеделие и селско стопанство, през лека промишленост до дървопреработване.
Венцислав Венков е на 58 години. Работил е като журналист във вестник “24 часа”, бил е отговорен редактор на изданията „Труд” и „24 часа” за Шумен, Разград и Търговище. Автор е и водещ на телевизионното предаване „Тип-топ” в продължение на 15 години. От този мандат е общински съветник в Общински съвет Шумен. В периода 2013-2014 г. бе областен управител на област Шумен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар