сряда, 11 ноември 2015 г.

В Алфатар си избраха дами за кмет и председател - най-младите ръководители в местното самоуправление в област Силистра


 В община Алфатар бе спазена традицията местната изпълнителна и законодателна власти да са в нежни ръце. След като на балотажа една срещу друга се изправиха кандидатът на Политическа партия ГЕРБ Янка Господинова и Нели Маринова от Политическа партия БСП, победата бе за представителката на управляващата партия с резултат 57% на 43%.  Така Янка Господинова, която в продължение на година бе заместник областен управител на област Силистра, стана най-младият общински кмет в област Силистра и е единствената жена на този отговорен пост.
      На 11 ноември в 11 часа бе заседанието на законодателния орган в новия мандат (2015-2019 г.), на местното самоуправление в община Алфатар. В него в участваха 11-те избрани общински съветници (ГЕРБ - 4, ДПС - 3, БСП - 4). За проведения избор докладва юристът Димитър Петров – председател на ОИК Алфатар.
      Под ръководството на Тодор Динков – директор на дирекция АКРРДС в Областна администрация Силистра, бе осъществена процедурата по полагане на клетва на съветниците, на кмета на общината Янка Господинова и на кметовете на кметствата Алеково, Бистра и Чуковец. Представителят на държавната власт приветства избраниците на народа в разпоредителната и в изпълнителната власти с пожелание за успешен мандат.
       По традиция най-възрастният общински съветник – в случая Радка Желева, която е дългогодишен кмет в община Алфатар, откри първото заседание в новосформирания Общински съвет Алфатар и ръководи работата му до избора на председател – 29-годишната Елис Талят. Представителката на Политическа партия ДПС бе единствен кандидат и бе избрана със 7 гласа, а 4 от бюлетините бяха недействителни.
     Новата председателка на Общинския съвет в Алфатар също е най-младата от всички на поста „пръв сред равни“, избрани до този момент в област Силистра. На 13 ноември от 10 ч. в град Главиница е последното заседание на новоизбран Общински съвет. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар