понеделник, 30 ноември 2015 г.

100 гости от 10 града на страната в бал на Лайънс клуб Силистра


В Силистра с участието на близо 100 гости от 10 града на страната се проведе поредният благотворитeлен бал на Лайънс клуб Силистра, част от световното семейство на хуманитарната организация Лайънс Интернешинъл, която през 2017 г. навършва сто години. В бала се вклюиха представители на лайънс клубове от София, Варна, Габрово, Търговище, Добрич, Несебър, Велико Търново. Лично участва и управителят на движението за област България – г-н Пламен Чингаров от клуба в Смолян.


Тазгодишният президент на клуба Любомир Ковачев обяви и адресата на благотворителността – талантливите деца на Силистра. В програмата участваха Ансамбъл „Добруджа“, Клуб „Елеганс“ и Вокално студио „Мегатон“ от Силистра; народната певица Ивелина Димова, която е част от Ансамбъл „Филип Кутев“ и е наша съгражданка, както и три оперни прими, изпълнили едни от най-популярните класически програми.

Областният управител Стоян Бонев отправи поздравление до организаторите и участва със своя лична благотворителна лепта. Представители на Общинска администрация също се включиха в събитието. Свое дарение направи и Ротари клуб Силистра, чийто 20-и бал е на 4 декември, също с благотворителна цел. Четирима общински съветници от ГЕРБ, БСП и АБВ също участваха в инициативата. Очаква се около 3,5 хил. лева да бъдат заделени като благотворителна лепта от общия размер на приходите от продадени куверти, билети за томбола и от търгове за картини и др. предмети, съобщи президентът на клуба г-н Ковачев.

Пред участниците в бала бе споделено, че д-р Венцислав Стоев – член на клуба в Силистра, е получил специална награда в средите на лайънс движението в знак на уважение към благотворителната му дейност, част от която е и в полза на възпитаници на ПМГ „Св. Климент Охридски“ Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар