петък, 27 ноември 2015 г.

В Силистра продължава кампанията "16 ДНИ ЗА БОРБА СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ" (25 ноември - 10 декември)

Кампанията "16 ДНИ ЗА БОРБА СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ" (25 ноември - 10 декември) в Силистра стартира на 25 ноември с Ден на отворените врати в Центъра за консултиране и превенция на домашното насилие и със семинара с ученици от Ученическия парламент на тема "домашно насилие"Дейността е част от годишната програма на Експертен регионален съвет по проблемите на домашното насилие в област Силистра.
 
 Семинарът бе воден от Катрин Данчева – психолог в Центъра. Под формата на интерактивно обучение и с активното участие на младежите, те придобиха знания за характеристиките на феномена. Влизаха в роли и ги разиграваха, за да бъдат повод за обсъждане и коментар от страна на участниците - членове на Ученически парламент Силистра.

В семинара се включиха прокурорът от Районна прокуратура Силистра еселина Милушева, съдията от Районен съд Силистра Жанет Борова и Димо Василев, началник на „Охранителна полиция” при РУ на МВР Силистра. 

Със своите професионални компетенции те разясниха правните процедури, свързани със прилагането на Закона за защита от домашно насилие и необходимостта от превенция и борба за намаляване на насилието в обществото.

Областният управител Стоян Бонев отправи поздравителен адрес до организатора на кампанията - Женско сдружение "Екатерина Каравелова". Да припомним, че миналата година в Областна администрация Силистра един от малкото в страната Експертен регионален съвет по проблемите на домашното насилие, който е съорганизатор на инициативата.

Кампанията "16 дни..." продължава на 30 ноември и на 2 декември ще бъда проведени т.нар. флашмоб в предварително избрани райони на град Силистра.  На 3 декември е традиционният вече концерт под мотото „Заедно по-добри”, съчетан с изложба базар за набиране на средства за дооборудване на преходна къща "Резилианс" и в полза на социалните услуги, предоставяни от Женско сдружение „Екатерина Каравелова”. 

Концертът ще се проведе в салона на община Силистра (вход откъм Дунавския парк). Изложбата – базар стартира в 17,30 ч., а 18 часа е началният час на концерта, участие в който ще вземат участници от Вокална школа "Мегатон", група NEWTON, театрално студио „Артистик” с р-л Христо Христов и балет „Лиденс” към НЧ "Доростол"-Силистра. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар