петък, 20 ноември 2015 г.

Директорът на ГХГ-Силистра: Талантите са чувствителни и уязвими, имат нужда от внимание и помощ

   Областният управител Стоян Бонев отправи поздравления до адресати в общините Силистра, Тутракан и Дулово по повод различни събития, организаторите на които изпратиха покани до Областна администрация Силистра. Някои от тях преминаха в последните няколко дни, а други тепърва предстоят.
         Учителките и децата от ЦДГ „Първи юни“ – село Окорш, отбелязаха тези дни традиционния си за този сезон празник, наречен „Обичам есента“. В град Тутракан местното училище „Христо Ботев“ отбеляза своята 105-а годишнина. В събота в храма на село Шуменци е юбилеят на тамошната жителка Недяля Иванова Раева, която навършва 100 години. До всички тях областният управител отправи своите най-искрени пожелания за успех и добруване.
         Представителят на държавната власт уважи с послание и 18-те участници в Третата изложба на млади художници от Силистра. Адресат на пожеланията са живописците Деница Тодорова, Евгени Енчев, Йордан Цонев, Боян Вихренов, Преслав Колев, Георги Николаев, Роман Кисьов, Веселин Джепалски и др., графикът Христина Гаева, скулпторите Соня Радева, Боряна Данкова и и компютърният аниматор Евтим Тодоров. Общо 60 са творбите, които ще бъдат на разположение на ценителите на изкуството до 10 декември в Градска художествена галерия.
         Повечето от творците участват за първи път в изложбата, а други, които са вече утвърдени имена, имат участия както в национални, така и м международни изложби. Сред участниците е и Калоян Георгиев, който наскоро на международна изява в Русе получи голямата награда в биеналето „Изкуството на миниатюрата“.
       Директорът на галерията Йордан Колев препоръча на местната общност, на общинската и на държавната власти да подпомагат творците, родени и израсли в Силистра, за да получат навременно внимание и помощ. Според него 

Няма коментари:

Публикуване на коментар