вторник, 24 ноември 2015 г.

Дегустация и песни на неформална група „Жълтите жирафи” от СОУ „Никола Вапцаров” Силистра

       Изработването на информационни пана за всички държави в Европейския съюз, специфични за всеки народ ястия и характерни за тях песни бяха основните дейности, по които се трудиха учениците от неформалната група „Жълтите жирафи” в СОУ „Никола Вапцаров”.
          За целта 12-те ученици от 12 до 18-годишна възраст оползотвориха правилно почти 1300 лева. 989 лева бяха спечелени от конкурсната сесия на Общината „Младeжта срещу насилието и наркотиците”, а 300 лева бе собственото участие на училището. Тази година проектът на учениците бе „Непознатата Европа“ и разказа за държавите на Стария континент, за хората и техните привички, за кулинарните им достижения, за любовта им към природата и традициите.
       При финализирането на проекта се събра цялото училище и първо бяха песните на всички европейски езици. Дегустацията на вкусните ястия бе най-кратка, но запомняща се, а информационните пана за отделните държави ще красят фоайето на „Никола Вапцаров” до края на месеца.
       Поздрави за инициативата и изработката й поднесоха директорът на училището Калоян Нейков и зам.-кметът по хуманитарните дейности Денка Михайлова, която е и председател на комисията по одобрение на проектите. В тазгодишната конкурсна сесия „Младите за Силистра”, която стана вече традиционна, бяха одобрени общо 14 проекта, финансирани от общинския бюджет с 10 500 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар