сряда, 18 ноември 2015 г.

Силистренски художници с гастрол в Добрич, млади автори се представят в ГХГ Силистра

              http://dobrichgallery.blogspot.bg/
            На 12 ноември  в Художествена галерия - Добрич се откри изложба на Дружествата на художниците от Добрич и Силистра. Тридесет и осем художника  от двата града представиха 72 живописни платна, графики, рисунки, скулптури. Изложбата беше представена на посетителите от изкуствоведа Румен Серафимов.
    Инициативата възстановява  една хубава традиция за съвместни прояви между творците на двата града под надслов „Добруджански художници”, създадена през 80-те и 90-те години на миналия век.
Тя е отговор на майската изложба на двете дружества, наредена тази година в дунавския град.
     През м. май Версинаж писа: " Директорът на силистренската галерия Йордан Колев откри изложбата, в която са представени 76 творби – живопис, графика и скулптура, дело на 36 автори от Силистра и Добрич."
     На 19 ноември в залите на Художествена галерия – Силистра ще се открие третата поредна изложба на млади творци от града ни. Голяма част от художниците участват за първи път в изложбата, а част от тях, вече с утвърдени имена, имат вече и участия в национални и международни пленери и биеналета.
Художествена галерия - Силистра
има удоволствието да Ви покани
на представянето на Третата ежегодна изложба
на младите силистренски художници.
Откриването ще се състои на
19. 11. 2015 г. от 17: 00 часа. Заповядайте!

„Поканили сме всички млади художници от Силистра, които творят тук и  извън града ни за участие – сподели Димитър Кулев, председател на Дружеството на художниците.  Своето участие са потвърдили Деница Тодорова, Евгени Енчев, Йордан Цонев, Боян Вихренов, Преслав Колев, Георги Николаев и Веселин Джепалски – живопис, Христина Гаева – графика, Соня Радева, Боряна Данкова и Калоян Георгиев – скулптура и компютърният аниматор Евтим Тодоров. И макар че днес с изкуство у нас трудно се оцелява, тези момичета и момчета  искрено вярват, че всеки млад творец  има бъдеще. Стига да съумеем навреме да им подадем ръка“,  завърши Димитър Кулев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар