четвъртък, 19 ноември 2015 г.

Надежда за Силистра в театрален ракурс

Фейсбук. Назаем от Юлиян Желев

Има надежда за Силистра. Тази вечер (18 ноември 2015 г.) бе поредното представление на комедията "Търси се нов съпруг" от репертоара на крайдунавския драматично-куклен театър. Тя се поставя за първи път в България, авторът е хърватският драматург Миро Гавран, а режисьор - Васил Василев. Изкушавам се да споделя няколко неща, които ми направиха силно впечатление.

Първо. Пиесата се играе трети месец, а театралната зала отново беше препълнена, даже се наложи да се слагат допълнително обикновени столове, тъй като ден преди днешното представление билетите вече бяха продадени.
Второ. От няколко месеца театралната публика на Силистра е преобладаващо от млади хора.
Трето. Тази вечер аплодисментите след края на представлението продължиха около 5 минути. 
Апропо, вчера бе представлението на друга комедия от репертоара на театъра - "В старо село накрай света", която също премина при абсолютен успех. И пак салонът беше пълен с предимно млади хора.
И последно - когато напускаха театралния салон след края на тези спектакли очите на зрителите бяха други. 
Други.
Има някаква надежда за Силистра...И още едно външно мнение като коментар на Dulinko Dulev Силистра си е Силистра, колкото за театъра, познавам го още от младежките си години. Не може и няма как да е закъсал. А ако е имало спад в него, радвам се, че се възражда!

Няма коментари:

Публикуване на коментар