сряда, 11 ноември 2015 г.

Шестокласничка от Силистра издаде втора книга

     
    На 10 ноември в РБ "Партений Павлович" Силистра шестокласничката Йоанна Михайлова от ОУ "СВ.св. Кирил и Методий" представи втората си книга "Полет към мисълта". В Регионалната библиотека в Силистра бе представената творбата с лирика и проза на момичето, родено в Силистра. Йоанна посещава от 6 години школата по рисуване на Вихрен Иванов и от две години е в Клуб „Литературно творчество” при ОДК с деца с ръководител Ванушка Ангелова. 
    Има много грамоти за отличени стихотворения, есета и рисунка, както и отпечатани в централния печат. Носител е на сребърен медал от Националния конкурс за детска рисунка – Сунгурларе, 2014г. Първата й книга „Аз имам” – стихове, е издадена през 2013г. От втората й стихосбирка „Полет към мисълта”, стихотворението „Следи и съвремие” е любимото на Йоанна Михайлова.
    „Произведенията в стихосбирката са заели призови места от литературни конкурси, печатани в различни медии”, каза относно представянето на книгата, Дарина Димова, учител по български език и литература в учебното заведение. "
   "С децата не можем да тълкуваме литературните произведения, не можем да им направим интерпретация, чете се механически. Когато започнем, да тълкуваме на децата им у трудно. Учениците не могат да достигнат до смисъла или замисъла на автора, какви изразни средства са използвани”, изрази своите притеснения Дарина Димова. И още: „Дано децата като Йоанна са повече, нека да творят. Нека всички сме здрави и живеем нормално. Искам повече щастие за децата, повече хубави времена за тях, сякаш в много неуютни времена живеем. Нека сме щастливи!”


Няма коментари:

Публикуване на коментар