понеделник, 30 ноември 2015 г.

Силистренско-велинградска танцова двойка с полуфинал на световното по спортни танци


Танцовата двойка Илия Добрев – Венцислава Бормалийска – той от Силистра, тя от Велинград, постигнаха най-големия си до този момент успех – полуфинал на проведеното в Киев световно първенство, т.е. класиране сред най-добрите 12 двойки от цял свят. В него се играе в многобой, включващ 10 танца – латина и стандарт.

Важна подробност е, че всяка държава изпраща само по една двойка, което определя условия на сложни взаимодействия в оценяването, в основата на което е политиката на страните участнички и на съответната национална федерация. В този смисъл пробивът на силистренско-велинградската двойка е голям и заслужава адмирации. От щаба им заявяват, че това класиране е изпълнена програма максимум на този етап от подготовката им, вкл. и с безценна помощ от специалисти от Италия.

Както винаги на подобни форуми – конкуренцията е жестока – много добри двойки и повечето рейтингови, сред които талантливите двама млади българи се вписват успешно, независимо, че тренират заедно едва от 10 месеца. За това време те влизат в топ 50 в световната ранг листа в раздела за стандартни танци и сега са на 39-то място в своята възрастова група.


Няма коментари:

Публикуване на коментар