четвъртък, 26 ноември 2015 г.

Общински съвет Силистра с 4-ма зам. председатели


На второто си заседание в мандат 2015-2019 г. общинските съветници  от Силистра, начело със своя председател д-р Мария Димитрова си избраха 4-ма заместник- председатели: Константин Стоилов от 12-членната група на ГЕРБ, Орлин Николов от 7-членната група на МК "Гражданско единство", Надежда Бобчева от 5-членната група "Социалисти и демократи" (трима от листата на БСП и двамата от СДП), Иванка Ташева от 3-членната група "Обединение за Силистра" (АБВ и НФСБ). Засега без да участват в група са общинските съветници от "Движение 21"-двама, 2-ма от БСП и ДПС - също двама.

Общинските съветници гласуваха основните месечни възнаграждения на кмета на Община Силистра и на председателя на Общинския съвет. Утвърдено бе и частично изменение в структурата на Общинската администрация в Община Силистра - 10 кметове на населени места и 8 кметски наместници.

Изградени и с избрано ръководство са съставите на постоянни комисии. За пореден път председател на Постоянна комисия "Бюджет и финанси" е Милен Пенчев (зам.-председател Калоян Нейков, който в кулоарите почерпи за рождения си ден в една от почивките). Председател на ПК "Здравеопазване и социална политика, децата, младежта и спорта" стана д-р Здравко Горанов (зам. председател Ивелин Неделчев).

Председател на ПК "Икономика и инвестиционна политика, опазване на околната среда, туризъм, селско, горско и водно стопанство" - Мирослава Червенкова (положила клетва на същото заседание), а зам. председател е Йордан Ковачев. 

Председател на ПК "Общинска собственост, приватизация и следприватизационен контрол" е Иванка Ташева (зам. председател Боян Димов). Председател на ПК "Местно самоуправление, нормативна уредба, обществен ред и сигурност, граждански права, предложения, жалби и борба с корупцията" е Константин Стоилов (зам. председател Димитър Караджов).

Славянка Стоянова оглави ПК "Образование, наука и медийна политика" (зам. председател  Дияна Николова). Стоянка Дойчева е председател на ПК "Устройство на територията" (заместник е Валентин Перчемлиев).

Надежда Бобчева оглави ПК "Регионално и международно сътрудничество, програми и проекти" (зам. председател Симеон Симеонов). 
На практика за пръв път от два мандата насам в ръководствата на постоянните комисии има представители на поне 5 политически сили - на практика от всички регистрирани групи, като всяка от тях започва мандата с пост на заместник председател на местния законодателен орган.

Общинските съветници избраха Временна комисия за изработка на проект за Правилник за организацията и дейността на Общински съвет Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар