неделя, 23 март 2014 г.

Меглена Кунева е водач на листата на Реформаторския блок. Приоритетите са работни места, високи доходи, енергийна независимост


      Днес и в следващите пет години ще съществуват само три важни теми, през които от формално членство, да преминем към реално присъединяване към ЕС: РАБОТНИ МЕСТА, ВИСОКИ ДОХОДИ и ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ на България. Намираме се пред Третия национален консенсус и ще работим за него. Това каза при обявяването й за водач на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева.
      Тя сравни създаването на Блока със създаването на ЕС, като подчерта, че и двата процеса са станали възможни, благодарение на солидарност, хармонизация, балансирани интереси, а не налагане на сила. Кунева очерта тежката ситуация в страната като изброи, че над 410 хиляди са безработните българи, над 4 млрд. лева губи държавата от ДДС измами и контрабанда, над 30 % е обема на сивата икономика, корупцията е на безпрецедентни нива, всеки трети български младеж няма трудови доходи, повече от половината български деца се отглеждат в бедност или сериозни лишения, над 2 млн. българи напуснаха страната, още толкова не се осигуряват здравно, а голяма част от извоюваните средства при преговорите за влизане в ЕС никога не влязоха в България.
         Семейството трябва да се събира, добави тя по отношение на общата листа на РБ. Тези, които започнаха преговорите, продължиха с реалните резултати и сега ще направят така, че България да има най-ярката си политическа звезда в лицето на Реформаторския блок, сме ние, реформаторите. Тя отправи специален поздрав към лидерите на съюзните партии от Блока, както и на Владимир Кисьов, като добави, че всички главни преговарящи за влизането на България в ЕС са били от Реформаторския блок. В залата вероятно е бъдещият президент на България, както и бъдещи кметове, министри и депутати, коментира Кунева, като подчерта постигнатото между партиите от РБ единство.
        По думите на Меглена Кунева и България, и Европа се нуждаят от реформи, а Третият национален консенсус тя определи като този за модернизацията и нормализацията на обществото. Водачът на листата на реформаторите обясни още, че първият консенсус страната е постигнала с отхвърлянето на тоталитарния комунистически модел, а вторият – чрез влизането си в ЕС и НАТО.
        В контекста на почти напълно изравнените сили между ПЕС и ЕНП, Кунева каза, че РБ на България е голямо оръжие за европейската десница. Ние ще дадем „котва“ в трите много важни теми за ЕС – работа, висок стандарт и енергийна независимост и с помощ от нас, европейските десни сили ще излязат на пътя на просперитета, който очакват всички европейски граждани.
      Кунева подчерта, че като водач заедно с цялата листа на РБ ще работят полезното за България да е важно и за ЕС. Повече няма Брюксел. Има европейски дух, желание да служиш на общността, от която сме част, европейски мащаб, според който ти си равноправен член на ЕС, отстояващ интереса на родината си повече от всеки личен, каза още тя. Меглена Кунева обеща позитивна кампания и припомни, че желанието за обединение на партиите от Блока тръгва от порива на протестиращите, който тя нарече автентичен и искрен.
        По думите на Меглена Кунева, водачеството на листата не е пост, а опит да бъде полезна със знанията и резултатите си на всички реформаторски настроени хора и на целия РБ. Тя определи Блока като единствената политическа сила, която може да донесе просперитет, добро име и успех на България и е категорична алтернатива на статуквото на парламентарните сили в момента.
    Радан Кънев, говорител на РБ, подчерта, че е избрал да бъде последен в листата на Блока, защото е повярвал на колегите си от Блока, на съюзните партии и определи това доверие като силен знак за политическа отговорност. С това решение изразявам това, че няма План Б, няма друг път, освен единен Реформаторски блок, има само победа, каза той. Не моята кариера е в ръцете ви, а бъдещето на РБ и бъдещето на България, обърна се той още към реформаторите. Ще споделим третият мандат, който ще вземем в Европейския парламент. Вярвам на Меглена Кунева, че е човекът, който не само ще поведе листата към максимален резултат, а че ще допринесе групата на РБ в групата на ЕНП в Европарламента да е категорична гаранция, че България няма да остане ничия земя между Европа и Русия. Ние ще сме острието на единен ЕС. Меглена е единственият човек в България, който може безусловно да направи това от името на България в Европа, подчерта още Радан Кънев.
      По думите му, единството на РБ е постигнато и  партиите от РБ от конкуренти са се превърнали в съюзници от една страна на барикадата – които не купуват гласове, не заплашват хората, искат да измъкнат България от мафията. България днес е територия на корупция, бедност, зависимост, фалшиви медии  и политически субекти. Това е България на фалшивата власт на днешните парламентарни партии, допълни още той. Кънев каза, че никога обществото ни не е било толкова единно, както в отхвърлянето на този модел на статуквото. Не сме били толкова единни в желанието си за промяна. Между посткомунизма и Европа, избираме Европа – това са високи доходи, добро здравеопазване,  добро образование, подчерта още той. Ако имаме задача, това е хората да правят избора си тук, в при семействата си, не като индивидуално спасение, не като личности и семейства, а като общност, допълни още Кънев и подчерта, че Реформаторският блок е лидерството, което да помогне на българската нация единна да заяви „не“ на бедността, корупцията и мафията.
       Светослав Малинов, втори в листата, обяви, че без Реформаторския блок не може да има дясно управление и смели реформи. Най-наивните и злонамерените се опитват да омаловажават факта, че ни има. Гражданите ни извикаха към нов живот – дълбоко възмутени и гневни от политическото статукво. Ние сме ясна и категорична алтернатива на това правителство и на партиите в българския парламент, добави още евродепутатът, като каза, че РБ е заедно и ще остане заедно. По думите му, Реформаторският блок ще осъществи второто поколение реформи, което да модернизира България. Първото беше членството ни в ЕС и и НАТО и трябваше някой да продължи тези реформи. За съжаление обаче, те още не са започнали. Затова българите ще дадат подкрепата си за нас – защото знаят, кой може и кой ще постигне национален консенсус и приемственост в неговото осъществяваме, категоричен бе Светослав Малинов.
     Божидар Лукарски, председател на Предизборния щаб на РБ и трети в листата, допълни, че в залата са хората, които ще поведат битката на предстоящите Европейски избори. Радостта от днес отстъпва на дисциплината - чака ни тежка борба. Запазете спомена от емоцията, която чувствате днес, и я предайте на хората, които ще изнесат черната работа във всички кътчета на страната, така че накрая РБ да представлява България и да се чува думата ни в Европа. Нашата листа ще защити най-добре страната ни в ЕС. В Европарламента аз ще се закълна под химна на Европа и това е реформаторското бъдеще, което ни чака, категоричен бе Лукарски.
        Четврътият в лисатата, Корман Исмаилов, подчерта, че като всички споделящи ценностите на християндемокрацията и свободата, реформаторите трасират пътя към най-важната кауза – благоденствието на българските граждани и авторитета на България. Няма значение етническата ти принадлежност, имат значение ценностите и сред тях най-важно е обединението, каза още Исмаилов, като подчерта важността на постигнатото обединение на партиите и Гражданския съвет в РБ.
          Петият в листата, Николай Ненчев, бе категоричен, че Европейското членство на България е изстрадано по лагери и затвори и смазано от комунистическата диктатура. Правейки крачката към РБ, ние успокояваме духа на нашите мъченици, които изстрадаха европейска България. Ние ще спечелим тези Европейски избори, допълни още Ненчев, като добави, че посвещава усилията си и кампанията на младите хора и на всеки български гражданин, които вярват в края на мафията и олигархията и европейското бъдеще на страната.

Пресофис, Реформаторски блок

22 март 2014 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар