четвъртък, 20 март 2014 г.

Пролетта настъпи, избуява обществена и културна дейност


Пролетта настъпи, започна и активността на институциите в различни направления в организацията на празнични и делови форуми. 
В Деня на пролетното равноденствие – 21 март, от 11 ч . в салона на Драматичния театър е празникът на Езикова гимназия „Пейо Яворов“ – Пробуждане за ново начало! Нови мисли, нови идеи, нови решения, но през погледа на спектакъла „Стандартният човек“.
На 25 март има две големи прояви – ОУ „Иван Вазов“ чества своята 40-ата годишнина. По проект „Успех“ излиза книгата „От учителя…с любов“, отпечатана от Издателство „ТИБО“. В нея има интервюта с над 60 учители, през ума и сърцето на които са минали хиляди ученици.
Също на 25 март на осмата  ученическа конференция по литература РИО на МОН и ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" канят от 9 часа в залата на Общински съвет - Силистра. Надсловът на конференцията е „Образите на смелостта и страха в българската литература и култура“.
На 26 март е отчетно-изборното събрание на Народно читалище „Доростол 1870“. Ще има доклад за дейността през поредния управленски мандат, ще бъде утвърден бюджет, както и план за дейностите. Ще ича избор на настоятелство и на председател, както и на проверителна комисия с ръководство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар