понеделник, 24 март 2014 г.

Гражданска инициатива „Да направим „Орехова гора” привлекателно място за всички”

  
      С настъпването на пролетта СНЦ „За по-добра и красива Силистра" даде символичен старт на тазгодишната си инициатива за превръщането на едно от най-предпочитаните места за отдих в миналото за силистренци - парка „Орехова гора", в привлекателно място за почивка. В неделния ден ентусиасти от сдружението монтираха шест дървени маси в района на парка. 
          С дървен плет пък бе направен опит да се ограничи влизането с автомобили в района на голямата поляна в парка, осеяна към момента с ями и неравности, предизвикани от недобросъвестна човешка намеса. В рамките на инициативата  членовете на сдружението ще поставят и пейки около дървените маси. Ще продължат да се грижат за облагородяването на района. Покана да се включат в доброволческата гражданска инициатива  членовете на гражданската група отправят към всички силистренци, които  желаят  да превърната мястото в един привлекателен район за излет и почивка. 
           През 2013 година СНЦ „За по-добра и красива Силистра „ по своя инициатива  прокопа и канал край местността за отводняване на района.В тази връзка от Сдружението апелират гражданите на общината,  да не изхвърлят в канала строителни и други отпадъци. 
      Кулминацията на инициативата „Да направим „Орехова гора” привлекателно място за всички” е предвидена за 26 април, денят, в който ще изчистим България, за да се чувстваме наистина европейци в собствения си дом!

  
Лица за контакти

Тодор Дамянов -председател на УС на СНЦ „За по-добра и красива Силистра" 0898 610704

Галина Георгиева, 0889 370154

Няма коментари:

Публикуване на коментар