вторник, 11 март 2014 г.

32 декоративни туи по бул. "Велико Търново" в Силистра

            След назначената проверка в края на миналият месец със заповед на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов бе създадена Програма за премахване на стари дървета и обезопасяване улиците на града. Тя  включва паспортизация на растителните видове и превенция за недопускане на щети от стареещи дървета. Специалистите от „Устройство на територията“ в общинската администрация са описали дървета, чиито премахване е неотложно. Констатирани са голям брой видове, подлежащи на частично окастряне и орязване, преди настъпване на вегетативния им период.
          Според експертите еколози времето е подходящо за компесаторно засаждане. За целта ще бъдат закупени 32 дървета от вида "туя" (източна). Те  ще бъдат засадени по  протежението на  булевард „Велико Търново“.  Едва след вкореняването на декоративните иглолистни дървета ще се премине към премахване на  остатъци от стебла, пънове и избуели корени.
          Кметът на  община Силистр  възложи на „Синева“ ЕООД да бъдат премахнати 20 стебла  от видовете чинар и липа от южната част на булеварда, а фирма „Ербауер“  ще се заеме с окастрянето и подрязването на опасните клони.


Няма коментари:

Публикуване на коментар