четвъртък, 13 март 2014 г.

Паисиевец майстори макети от гипс и заслужва награда във Велико Търново

Кворум Силистра. Гюрел Февзи от СОУ "Христо Ботев" - село Паисиево получи втора награда (в трета възрастова група 11-14 години) в конкурса за макети "Български архитектурни паметници в макети" - 2014 г. Гюрел е награден с плакет, диплома и албум за направения от гипс макет на църквата "Св. Димитър" в град Велико Търново. 
На 3 март 2014 г. във Фестивалния и конгресен център - Варна се проведе награждаване на лауреатите. На церемонията присъстваха Юлвие Рафи, преподавателят по изобразително изкуство Сечкин Хаджъсюлюш и трима от 12-те участници в кръжока по изобразително изкуство.
Г-н Хаджъсюлюш, неговият учител и ръководител на създадения преди три години кръжок, сподели, че учениците се включват с много желание и амбиция в различните дейности на кръжока. Много от тях искали дори в събота и неделя, през ваканционните дни да творят своите картини. През миналата учебна година възпитаници на училището взеха участие в конкурса "Нарисувай ми приказка" и имаше първа награда. 
"Големите успехи в нашето училище се постигат с много труд, талант и разбира се с моралната и материалната подкрепа на директора на училището г-жа Рафи" - допълва Сечкин Хаджъсюлюш. С много вълнение се подготвят в момента талантливите творци за поредното предизвикателство - на 22.04.2014 г. в Окръжната галерия в гр. Силистра ще се състои откриване на изложба от художествени произведения на учениците от кръжока поизобразително изкуство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар