четвъртък, 13 март 2014 г.

На летището край Кайнарджа пръв сбор за авиосъбор


     За пръв път на летище „Кайнарджа“ край главния път за Добрич ще има т.нар. авиосъбор, съобщи Стоян Георгиев от „Ребус“. Някъде не по-рано от 8 часа в събота, 15 март“, ще стартира работата в училището за летци. Предвижда се демонстрация от страна на делтапланеристи, вкл. от Добрич. В небето ще полети и самолет „Чесна“, какъвто преди време кацна след рекорден полет от Северна Америка. 
         Атрактивният събор в този вид досега не е провеждан и при голям интерес би станал традиция, каквато има в района на Сопот, например, където с събират по 40-50 делтапланеристи. Подобни има край Пловдив, Ихтиман, летище „Кълвача“, Белозем и др. градове и аеропортове в България. 
      Преди три години Порталът на Силистра писа: Чували ли сте за „Авиационното село в Кайнарджа”? Ние от Добруджа може и да сме пропуснали тази информация, но телевизионната водеща Ани Цолова, саксофонистът кукувец Евгени Йотов, както и кулинарната звезда Иван Звездев, са наясно с възможностите (тогава) на едва 5-годишния Обучителен център „Ребус”, макар фирмата да има повече от 20-годишна история.

Няма коментари:

Публикуване на коментар