неделя, 23 март 2014 г.

Нестандартно за "Стандартния човек" по яворовски, но от едноименната гимназия в Силистра


      Всяка година ЕГ “Пейо Яворов“ отбелязва в деня на Първа пролет празника на училището. Тази година той бе белязан с нови мисли, нови идеи и нови решения, но през погледа на спектакъла “Стандартният човек“. Ученици и учители поканиха силистренци да станат част от тези търсения на новото в общественото ни развитие. В началото на тържествения  концерт възпитаниците на гимназията подчертаха десетките отличия, носещи славата  на училището извън пределите на страната ни.
      Много  са успешно положените изпити, олимпиади и участия в конкурси по изучаваните езици от учениците.  С особено внимание  бе отбелязан и фактът, че на тържеството на училището присъстваха партньори от Франция и Италия, с които се работи по европейския проект „Да бъдем екоотговорни в нашата жизнена среда“. Постановката „Стандартният човек“ предизвика много въпроси в аудиторията, но и остави пълнота в мисленето за възможностите на живота. 
     Събитието уважиха д-р Юлиян Найденов кмет на община Силистра и Денка Михайлова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, както и представители на Областна администрация - Силистра. В поздрава си към присъстващите д-р Найденов подчерта: „С искрена радост Ви честитя празника на училището, което в летописите на града ни  носи силата на институция, възпитала и образовала поколения силистренци. Езикова гимназия“ Пейо Яворов“ зарежда с дръзновение,  жажда за знание и кариерна реализация  стотици младежи всяка учебна година. В радостта на родителите и обществото няма как да не разпознаем успехите на учителския колектив и на учениците, прославили гимназията. Госпожи и господа учители и родители, благодарим Ви за устойчивата воля да дарявате знания и амбиции. Скъпи ученици, бъдете себе си! Следвайте знанията и уменията, които сте усвоили в тази учебна общност и носете духа на младостта във всеки миг. Предизвиквайте живота и му покажете колко способни и устремени към успеха  са учениците на ЕГ “Пейо Яворов“ !"
   

Няма коментари:

Публикуване на коментар